Cursuri de ecologie si dezvoltare durabila pentru firme

Cursuri de ecologie si dezvoltare durabila pentru firme

Angajatii si managerii de la 6 firme din Regiunea Nord Est vor invata despre ecologie si dezvoltare durabila.
Astazi a avut loc, la Camera de Comert si Industrie, un workshop sustinut de cercetatori in domeniu, care vor selecta firmele care vor beneficia de consultanta. Proiectul a fost finantat de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei, cu scopul de a imbunatati calitatea serviciilor si produselor oferite de firmele din zona Moldovei.

Camera de Comert si Industrie din Iasi a gazduit astazi un workshop pe tema ecologiei si a dezvoltarii durabile. Scopul programului a fost alegerea a sase intreprinderi din regiunea de Nord-Est a tarii, ale caror manageri si angajati urmeaza sa primeasca cursuri gratuite de pregatire profesionala. Grupul-tinta il reprezinta lucratorii din domeniile cu impact asupra mediului: constructii, metalurgie sau industrie chimica.

Ing. Dan Paduraru, cercetator stiitific la Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Protectia Mediului, Bucuresti:
„Este un proiect care se doreste a fi un sprijin pentru interprinderile mijlocii si mari din anumite domenii economice. In fiecare regiune noi avem tinta sase interprinderi, care vor fi selectate dintre participantii la acest seminar, din aceasta regiune, patru interprinderi mijlocii si doua interprinderi mari, pentru care vom organiza cursuri de pregatire si de formare profesionala in domeniul protectiei mediului cu angajatii interprinderii si cu managerii.”

Cercetatorii stiitifici au subliniat ca esteimportant ca firmele sa-si desfasoare activitatea fara sa dauneze mediului.

” Protectia mediului a incetat sa mai fie un aspect declarativ, am trecut la fapte, suntem membri ai Uniunii Europene, exista o legislatie foarte vasta si foarte orientata si trebuie sa ne conformam”, a adaugat ing. Dan Paduraru

Evenimentul face parte dintr-un proiect intitulat „Cresterea competenhtelor intreprinderilor si angajatilor in perspectiva dezvoltarii durabile”, co-finantat din bani europeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *