Cursuri de specializare autorizate pentru manageri si auditori de mediu

ASOCIATIA TINERILOR PENTRU EXCELENTA, membru Clean Up the World (CUW), partener United Nations Environment Programme (UNEP) va invita sa participati la sesiunea din iunie 2008 a cursului de specializare autorizat CNFPA la nivel national si cu recunoastere europeana pentru ocupatiile:

AUDITOR DE TERTA PARTE AL SISTEMELOR DE MANAGEMENT DE MEDIU
MANAGER DE PROIECT
MANAGER AL SISTEMELOR DE MANAGEMENT DE MEDIU

AUDITOR DE TERTA PARTE AL SISTEMELOR DE MANAGEMENT DE MEDIU

Cursul se adreseaza managementului, persoanelor din firma ce gestioneaza problemele de mediu, dar si tinerilor absolventi sau studentilor din anii terminali care doresc sa obtina o calificare complementara.

Structura de curs este menita sa sprijine, pe de o parte, organizarea si consolidarea cunostintelor participantilor in managementul calitatii si de mediu, precum si in domeniul auditarii sistemului de management integrat calitate – mediu – sanatate si securitate ocupationala. Lectori cu experienta relevanta in domeniu si cu autoritate in sistemul national de mediu, vor alterna prezentarea teoretica, cu exemple din zona de activitate a cursantilor, prin studii de caz, dezbateri si simulari de audit. Cursantii vor fi instruiti sa aplice cerintele SR EN ISO 14001:2005 (sisteme de management de mediu), SR EN ISO 19011:2003 (auditarea sistemelor de management al calitatii si/sau de mediu), SR ISO 14004:2005 (sisteme de management de mediu – linii directoare), seria SR ISO 14050 :1999 (management de mediu – vocabular), OHSAS 18001:2008.

Autorizare: Programul de specializare pentru ocupatia Auditor de mediu este autorizat CNFPA si se va finaliza cu certificat de absolvire emis de Ministerul Educatiei si Cercetarii si Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse. La absolvire se va elibera ca anexa a Certificatului de absolvire si un Supliment descriptiv in care sunt prevazute competentele dobandite.

Perioada : Constanta, 02 o· 06 iunie 2008.
Taxa de participare : 800 RON + 50 RON taxa de examinare Comisie CNFPA / persoana; pentru mai mult de doua persoane participante din aceeasi firma si pentru studenti se acorda o reducere de 50 RON/persoana. (Important : costul cursului, autorizat CNFPA, se deduce integral din impozitul pe profit / venit conform art. 34 din Ordonanta nr. 129/2000 republicata).

Inscrierea se face in limita locurilor disponibile (15), prin trimiterea formularului de inscriere pana pe 30.05.2008.
Pentru detalii suplimentare va rugam sa ne contactati la tel: 0788/304.756, 0788/230.881.

MANAGER DE PROIECT

Cursul se adreseaza managementului, persoanelor din firma cu atributii in domeniul managementului de proiect, dar si tinerilor absolventi sau studentilor din anii terminali care doresc sa obtina o calificare complementara.
Structura de curs este menita sa sprijine organizarea si consolidarea cunostintelor participantilor in domeniul managementului de proiect. Prin tematica abordata, cursul isi propune a fi un suport pentru sprijinirea organizatiilor ce doresc sa se dezvolte si sa-si imbunatateasca performantele in afaceri pe baza propriilor proiecte. Orice organizatie poate adopta dezvoltarea prin proiecte, fara costuri mari sau resurse umane suplimentare. Excelenta in afaceri, spre care de fapt tind toate organizatiile, nu poate fi atinsa decat prin orientarea spre proiecte.
Durata cursului este de 40 de ore, din care 30 ore pregatire teoretica si 10 ore pregatire practica.
Obiectivul cursului: Transmiterea de competente de baza cursantilor in domeniul managementului de proiect, astfel incat la finalul cursului, participantii sa fie capabili sa:
– cunosca in detaliu notiunile de baza teoretice in domeniul managementului organizational prin proiecte;
– cunoasca notiunile de management al schimbarii si sa le poata aplica in practica;
– isi optimizeze activitatea mangeriala zilnica, prin asumarea tehnicilor si metodelor manageriale performante, prezentate in cadrul studiilor de caz ale cursului;
– cunoasca metodele de programare, identificare, concepere, finantare, implementare si evaluarea proiectelor;
– cunoasca structura cererii de finantare si a documentelelor ce insotesc cererea de finantare.
Autorizare: Programul de specializare pentru ocupatia „Manager de proiect” este autorizat CNFPA si se va finaliza cu certificat de absolvire emis de Ministerul Educatiei si Cercetarii si Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse. La absolvire se va elibera ca anexa a Certificatului de absolvire si un Supliment descriptiv in care sunt prevazute competentele dobandite.

Perioada : Constanta, 26 o· 30 mai 2008.
Taxa de participare : 850 RON + 50 RON taxa de examinare Comisie CNFPA / persoana; pentru mai mult de doua persoane participante din aceeasi firma si pentru studenti se acorda o reducere de 50 RON/persoana. (Important : costul cursului, autorizat CNFPA, se deduce integral din impozitul pe profit / venit conform art. 34 din Ordonanta nr. 129/2000 republicata).
Inscrierea se face in limita locurilor disponibile (15), prin trimiterea formularului de inscriere pana pe 23.05.2008.
Pentru detalii suplimentare va rugam sa ne contactati la tel: 0788/304.756, 0788/230.881.

MANAGER AL SISTEMELOR DE MANAGEMENT DE MEDIU

Cursul se adreseaza managementului, persoanelor cu responsabilitati in elaborarea si implementarea proiectelor in cadrul companiilor, precum si persoanelor din firma ce gestioneaza problemele de mediu, dar si tinerilor absolventi sau studentilor din anii terminali care doresc sa obtina o calificare complementara.

Structura de curs este menita sa sprijine, pe de o parte, organizarea si consolidarea cunostintelor participantilor, iar pe de alta parte, dezvoltarea deprinderilor practice de aplicare a cerintelor de mediu in : managementul proiectelor, gestiunea deseurilor, controlul integrat al poluarii, modalitatile de raportare catre institutiile statului a performantei de mediu, strategiile de minimizare a cantitatii de deseuri generate, transpunerea legislatiei europene de mediu in legislatia nationala, etichetarea ecologica, evaluarea de mediu a amplasamentelor si organizatiilor, stabilirea cerintelor de mediu pentru furnizorii de bunuri sau servicii. Lectori cu experienta relevanta in domeniu si cu autoritate in sistemul national de mediu, vor alterna prezentarea teoretica, cu exemple din zona de activitate a cursantilor, prin studii de caz si dezbateri. Cursantii vor fi instruiti sa aplice cerintele SR EN ISO 14001:2005 (sisteme de management de mediu), SR EN ISO 19011:2003 (auditarea sistemelor de management al calitatii si/sau de mediu), SR ISO 14004:2005 (sisteme de management de mediu – linii directoare), seria SR ISO 14050 :1999 (management de mediu – vocabular).

Autorizare: Programul de specializare pentru ocupatia Manager al sistemelor de management de mediu este autorizat CNFPA cu autorizatia nr. 13/395/2007 si se va finaliza cu certificat de absolvire emis de Ministerul Educatiei si Cercetarii si Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse. La absolvire se va elibera ca anexa a Certificatului de absolvire si un Supliment descriptiv in care sunt prevazute competentele dobandite.

Perioada : Constanta, 09 o· 13 iunie 2008.
Taxa de participare : 750 RON + 50 RON taxa de examinare Comisie CNFPA / persoana; pentru mai mult de doua persoane participante din aceeasi firma si pentru studenti se acorda o reducere de 50 RON/persoana. (Important : costul cursului, autorizat CNFPA, se deduce integral din impozitul pe profit / venit conform art. 34 din Ordonanta nr. 129/2000 republicata).

Inscrierea se face in limita locurilor disponibile (15), prin trimiterea formularului de inscriere pana pe 06.06.2008.
Pentru detalii suplimentare va rugam sa ne contactati la tel: 0788/304.756, 0788/230.881.

Detalii pe www.managerul-de-mediu.ro

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente