Constantenii beau apa purificata cu raze ultraviolete

Regia Autonoma Judeteana de Apa (RAJA) Constanta a inaugurat joi, in premiera nationala, prima statie de purificare a apei potabile cu ajutorul razelor ultraviolete, transmite corespondentul ROMPRES.
Directorul general al RAJA, Felix Stroe, a declarat ca in statia pilot instalata in municipiul Constanta functioneaza doua echipamente de fabricatie ruseasca, modelul DUV-12A- 350, in valoare de 270.000 de euro, care asigura purificarea apei din sistemul de distributie pentru o treime din suprafata orasului.
‘Sistemul de purificare cu raze ultraviolete este cel mai modern, complex, rapid si mai nepoluant procedeu de decontaminare biologica, fara utilizarea chimicalelor (clor) si fara impact negativ asupra sanatatii omului, proprietatile fizice si chimice ale apei fiind nealterate’, a afirmat Felix Stroe.
Directorul a precizat ca pana la sfarsitul acestui an vor fi dotate cu astfel de echipamente toate statiile de pompare a apei potabile din municipiul Constanta, urmand ca anul viitor sa inceapa instalarea acestor echipamente si in celelalte localitati din reteaua judeteana de distributie asigurata de RAJA Constanta. (A.B.)

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente