Custozii Aqua Crisius, dotati cu echipamentele necesare ca sa monitorizeze siturile Natura 2000

Custozii Aqua Crisius, dotati cu echipamentele necesare ca sa monitorizeze siturile Natura 2000
Custozii Aqua Crisius, dotati cu echipamentele necesare ca sa monitorizeze siturile Natura 2000

Cu bani europeni, Asociatia Pescarilor Sportivi Aqua Crisius a cumparat echipamente de teren si aparatura pentru custozii sai.

Mai precis, ONG-ul a achizitionat 40 de echipamente pentru monitorizarea starii de conservare favorabila a 7 habitate si 108 specii de fauna si flora salbatica de interes comunitar sau national din cele 6 situri Natura 2000 aflate in custodia ONG-ului, situri ce se intind pe o suprafata de 11.413 hectare.

Custozii au acum echipamente de teren complete, atat de vara cat si de iarna, si cu binocluri, binocluri cu infrarosii, aparate de electronarcoza, aparate hidroacustice, costume de neopren, statii fixe, statii mobile, lunete, aparate foto profesionale si trepiede.

„Costul total al echipamentelor achizitionate a fost de 52.185,48 lei, fara TVA”, se precizeaza intr-un comunicat al Aqua Crisius.

Achizitia s-a facut in cadrul proiectului „Elaborarea Planurilor de management, masuri de management integrat si intarirea capacitatii institutionale de administrare a siturilor ROSCI0049 Crisul Negru, ROSCI0050 Crisul Repede amonte de Oradea si ROSPA0123 Lacurile de acumulare de pe Crisul Repede, ROSCI0061 Defileul Crisului Negru, ROSCI0104 Lunca Inferioara a Crisului Repede, ROSCI0068 Diosig si ROSCI0262 Valea Iadei”, proiect co-finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala, prin Programul Operational Sectorial Mediu, axa prioritara 4 – Implementarea sistemelor adecvate de management pentru protectia naturii.

Valoarea totala a proiectului este de 2.466.042 lei, contributia financiara nerambursabila a Uniunii Europene se cifreaza la 90%, iar cea a Guvernului Romaniei la 10%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *