Cutia de pantofi ecologica

  0
  400

  Compania producatoare de echipament sportiv Puma va lansa, de la jumatatea anului viitor, cutia de pantofi „prietenoasa” cu mediul. Potrivit „The Daily Telegraph”, compania va vinde pantofii in rame de carton ambalate in saci de unica folosinta.cutia de pantofi

  Astfel, reprezentantii Puma spun ca vor folosi cu 65% mai putina hartie si vor salva 20 de megajouli de energie electrica, un milion de litri de apa, 500.000 de litri de motorina si 8.500 de tone de hartie pe an.

  Oficialii Puma au lucrat la dezvoltarea acestui proiect timp de aproape doi ani, analizand peste 2.000 de idei si peste 40 de prototipuri de ambalaj. Conceptul final a fost creat de designerul Yves Behar.

  Intr-un videoclip, realizat pentru a promova produsul „Clever Little Bag” (punguta inteligenta – n.r.), reprezentantii Puma transmit si mesajul campaniei: „Cutiile sunt peste tot, au aparut inainte de inventarea rotii, suntem inconjurati de ele in viata noastra, lucram in cutii. Pentru o lunga perioada de timp, cutiile ne-au facut viata mai usoara. Dar, de la un moment dat, cutiile au devenit o problema”.

  Folosirea noilor ambalaje va genera costuri neutre, pe termen lung, spune Jochen Zeitz, directorul executiv al Puma, precizand totusi ca, la inceput, costurile vor fi mai mari, pentru ca noile materiale ecologice continua sa fie mai scumpe decat cele traditionale.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.