Daimler lanseaza primul model hibrid german

  0
  532

  Constructorul german Daimler a lansat, vineri, spre comercializare primul model hibrid german, cu aproape zece ani in urma japonezului Toyota, care este lider pe piata masinilor hibride.
  model hibrid de la daimler
  Limuzina Mercedes S-Class este de acum disponibila, in Europa, si in versiunea hibrida, fiind dotata cu doua motoare: unul electric si unul pe benzina, pentru a putea economisi carburant si pentru a polua mai putin.

  „Campionul la CO2 dintre masinile de lux”, cum o numeste chiar constructorul german, afiseaza o emisie de dioxid de carbon de 186-189 grame pe kilometru, cu mult peste media de 160 de grame impusa in Europa.

  Dar, avand in vedere ca versiunea standard afiseaza o emisie de CO2 de 234 de grame pe kilometru, hibridul este o optiune evident mai buna. Iar acesta este doar inceputul, intrucat Daimler intentioneaza sa lanseze in fiecare an cel putin o versiune hibrida.

  La randul lor, si ceilalti constructori germani, recunoscuti pentru berlinele lor mari si cu motoare foarte puternice, vor scoate pe piata modele hibride. Astfel, Porsche a promis ca va lansa versiunea hibrida la 4×4 Cayenne in cel de-al doilea semestru al lui 2010, iar BMW isi va lansa in acest an berlina Serie 7.

  „Timp de ani buni, industria auto germana nu a acordat nicio sansa modelelor hibride… Dar, la un moment dat, sub presiunea pietei, industria si-a schimbat parerea”, explica Stefan Bratzel, profesor la un centru universitar specializat in industria auto din Bergisch Gladbach, citat de AFP.

  Germanii au preferat mult timp sa mizeze pe diesel, piata nationala fiind intesata de aceste modele si neacordand sanse prea mari modelelor hibride. In 2008, doar 6.500 de masini hibride au fost vandute in Germania, acestea fiind fabricate de Toyota, Lexus sau Honda.

  Totusi, preferintele consumatorilor, care sunt foarte atasati de marcile lor nationale, s-ar putea schimba daca si constructorii germani vor lansa masini hibride. Daimler a dat un exemplu foarte bun in acest sens, mai ales ca tendinta impune aparitia de modele cat mai putin poluante.

  Sursa: Intact News

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.