Cea mai mare dezbatere intre ecologisti dezbate tema procrearii, si anume faptul ca a avea copii, in conceptie ecologistilor, inseamna a face rau planetei….si ..prin urmare…cel mai bine ar fi sa nu mai facem copii. Daca ar fi sa ascultam aceasta opinie si chiar sa actinoam dupa mentalitatea lor…suntem in pragul disparitiei!!!
Exista alti factori de luat in seama atunci cand un cuplu decide sa faca un copil (sau cati copii sa faca), cum ar fi religia sau capacitatea fiecaruia de a avea grija de copii. Printre acestea nu ar trebui sa se regaseasca mentalitatea „Salvati Terra, nu respirati!” Aceasta mentalitate le ofera mai multe drepturi animalelor decat vietii umane si familiei, iar aceasta ordine nu este tocmai buna.
Noi toti trebuie sa muncim impreuna pentru a proteja mediul, trebuie sa „reducem” pasii nostrii pe planeta si sa ne crestem copii care sa proteje mediul inconjurator la randul lor.
De aceea , eu cred ca ar trebui sa fim oamenii care sa cresca din ce in ce mai multi copii, pe care ar trebui sa ii invatam sa fie constienti de impactul pe care orice activitate, pe care o intreprind pe pamant, o are asupra mediului. Sa le pese despre „conservare” si despre „reducerea consumului„. Sa devina experti in reciclare si reducerea consumului de energie. Sa traiasca si sa pretuiasca naturalul, sa consume mancaruri organice. Acesti copii vor creste sa devina adultii de maine si vor promova ecologismul prin toate caile posibile.
Daca aceia dintre noi carora le pasa de mediu nu cresc copii, atunci cine va creste razboinici care vor lupta pentru planeta noastra?
42% dintre tarile lumii nu au ajuns la o rata de innoire , adica nu avem suficienti bebelusi care sa inlocuiasca barbatii si femeile care traiesc azi. Multe tari de bucura de o crestere a populatiei datorita emigrarii, nu a natalitatii, iar supra-popularea nu este un argument valid (se intampla ca tarile cele mai bogate sa fie cele cu o rata a natalitatii scazuta).
In China, unde guvernul dicteaza din cati membrii trebuie sa fie formata o famile, 2 treimi din nasterile in orase sunt masculine, iar ratia barbat/femeie in zonele rurale este de la 4 la 1. Nu trebuie sa fi un expert ca sa realizezi ca daca acest trend continua aceasta tara se indreapta spre extinctie. O femeie la 4 barbati nu prevesteste bine pentru perpetuarea unei specii. China este de asemenea printre tarile cele mai poluante pentru pamant, iar controlul populatiei nu echivaleaza un mediu mai curat.
„Noi avem o familie mare si ne am bucura la venirea altor membri ( prin nastere, adoptie). Familia noastra de 7 are o amprenta de carbon care este mai scazuta decat a unei familii normale de 4 persoane. Ne place sa traim in afara tiparului si sa devenim independenti (energia solara si/sau eoliana este urmatorul nostru pas). Folosim mai multe aparate folosite decat noi, nu neaprat pentru ca nu ne-am permite, ci pentru ca este mai bine pentru pamant si pentru ca este o provocare in a cauta un produs second hand. Nu imi este necunoscut faptul ca fiecare om are un impact asupra pamantului. Am putea sa micsoram acest impact incercand sa conducem mai putin, evitand consumul excesiv, alegand vechiul in locul noului, recicland, reducand chimicalele toxice, si sprijinind cultivarea organica locala. Insa, cel mai mult, putem micsora acest impact prin educatie, care incepe acasa.”
Punand viata umana ca prioritate, si crescandu-ne copiii ca adulti responsabili social si ecologisti, devenim si noi mai puternici in dorinta noastra pentru un mediu mai bun.
Sursa: Ecochildsplay