De Craciun, cumparati o capra si salvati un leopard

In asteptarea Craciunului, WWF (World Wildlife Fund) vine cu un ghid al celor mai verzi cadouri de sarbatori, lucruri pe care le puteti cumpara fara sa aduceti daune naturii. Astfel, veti face un dar special atat celor dragi, cat si naturii.
salvati un urs panda
Trimiteti o broasca testoasa la reabilitare

Cand trimiteti o testoasa la reabilitare, inseamna ca una din miile de exemplare ranite sau bolnave care sunt aduse in mod regulat la Bali Turtle Center vor fi ingrijite pana cand se vor face bine. Darul dumneavostra ii ajuta pe cei de la WWF sa se asigure ca vor fi eliberate in salbaticie cat mai multe testoase.

Tatuati un urs polar

Daca va hotarati sa daruiti cuiva drag un Tatuaj de Urs Polar, WWF va tatua un urs cu un numar de identificare, fara ca acesta sa simta durere, pe interiorul buzelor sale si va inregistra informatii esentiale, precum greutate, marime si locatie. Astfel, veti ajuta la protectia minunatilor ursi polari.

Cumparati o capra, salvati un leopard

WWF va darui aceasta capra unui crescator din Mongolia, pentru a proteja astfel leoparzii zapezilor. Chiar daca suna ciudat, capra salveaza leopardul. Leopardul zapezilor este pe cale de disparitie si populatia lui continua sa scada. Exemplarele ramase, ce traiesc mai ales in Himalaya, se hranesc cu capre si alte animale domestice usor de vanat. Oamenii din regiune isi pierd astfel singura lor sursa de venit si pornesc in cautarea si vanarea leoparzilor, pentru a-i opri din atacul asupra caprelor. Cand cumparati o capra, aceasta se duce la crescator, ii asigurati traiul, iar acesta nu va mai resimti pierderile cauzate de leopard.

Investiti in Paradisul Gorilei

Exista un loc unde gorile, hipopotami si elefanti se pot plimba, se pot juca si se pot odihni, pe niste plaje linistite. Acesta se afla pe coasta Gabonului si se numeste Gamba Complex. Complexul cuprinde zone protejate, cu dense paduri tropicale, savane, mlastini, rauri si lagune. caminele unei vieti salbatice incredibile. Acesta este un paradis care trebuie salvat.

Dati un nume unei testoase

WWF are un program de conservare a testoaselor in 45 de tari. Prin denumirea unei testoase, veti finanta de fapt cercetatorii care fac posibil acest program. Este un dar foarte scump, dar extrem de important.

Oferiti o camera unui ursulet panda

Cand oferiti o camera unui ursulet panda, ajutati la crearea unor habitate izolate, cu coridoare prin padurile de bambus. Astfel ei vor putea sa isi mareasca singuri zonele in care traiesc si se vor intalni cu alti panda.

Pentru fiecare cadou achizitionat, WWF acorda un certificat personalizat.

Acestea sunt doar cateva dintre sugestiile prezentate de Ghidul WWF. In acest ghid puteti afla cum sa alegeti electronice eficiente din punct de vedere al energiei, produse din lemn, cactusi, produse din coral. Tot aici aflati si ce cadouri sa nu cumparati, precum cele realizate din fildes sau din carapace de testoasa.

Puteti face cadouri verzi si la noi in tara: puteti dona bani sau produse alimentare si de ingrijire unui adapost de caini, unei organizatii non-profit de protectie a animalelor sau, cel mai bune, puteti adopta un animal nevoias.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *