De ziua mondiala a „Crucii Rosii si Semilunii Rosii” tinerii vor vorbi despre schimbarile climatice

Societatile Nationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie din intreaga lume vor celebra joi, „Ziua Mondiala a Crucii Rosii si Semilunii Rosii” prin actiuni care vor atrage atentia populatiei asupra schimbarilor climatice si a numarului tot mai mare de persoane afectate de dezastre naturale.

„Societatile Nationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie vor sustine miercuri, la sase licee din Bucuresti, dezbateri pe tema schimbarilor climatice, iar tinerii voluntari ai Crucii Rosii vor sustine un simpozion la Clubul Voluntarilor din sectorul 5”, a declarat directorul de Relatii Internationale, Comunicare si Drept International, Anca Zaharia.

In anul 2007, peste 200 de milioane de persoane (sau o persoana din 33 de pe planeta) au fost afectate de dezastre naturale, reprezentand o crestere de 40 % fata de 2006.

„Schimbarile climatice ne afecteaza pe toti, atat la nivel global, cat si la nivel national. Numarul in crestere al zonelor afectate de inundatii si seceta din ultimii ani din Romania, este unul din subiectele care preocupa in mod deosebit Crucea Rosie Romana. Pe langa ajutorul umanitar acordat persoanelor afectate de calamitati, Crucea Rosie desfasoara programe de pregatire a populatiei pentru eventualitatea unor dezastre”, a declarat presedintele Crucii Rosii Romane, Mihaela Geoana.

Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania este o organizatie umanitara membra a Miscarii Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie, auxiliara autoritatii publice si abilitata prin lege sa asigure asistenta umanitara in caz de dezastre si sa vina in sprijinul persoanelor vulnerabile.

Sursa: Realitatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *