Debitele raurilor vor fi in scadere usoara

  0
  372

  Debitele raurilor vor fi in scadere usoara in urmatoarele 24 de ore, exceptand raurile din bazinele Vedea, Arges, Ialomita, Oltul inferior si cele din Dobrogea unde vor fi stationare, informeaza Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile.

  Sunt posibile unele cresteri de debite, izolate, pe raurile mici din zonele de deal si munte ca urmare a precipitatiilor sub forma de averse prognozate si se va situa peste cotele de atentie raul Prut, la statiile hidrometrice Falciu (Vaslui) si Oancea (Galati).

  Potrivit raportului privind situatia hidrometeorologica si a calitatii mediului, transmis de MMDD, duminica dimineata debitele raurilor au fost in scadere, exceptand raurile din bazinele hidrografice Jiu, Olt, Vedea, Arges, Ialomita si cele din Dobrogea, unde au fost stationare si in crestere prin propagare pe cursul superior al Prutului si cursul mijlociu si inferior al Sucevei.

  Debitul Dunarii la intrarea in tara (sectiunea Bazias) a fost stationar (6.200 mc/s), sub media multianuala a lunii mai (7.350 mc/s). Aval Portile de Fier, debitele au fost in scadere.

  In urmatoarele 24 de ore, debitul Dunarii la intrarea in tara va fi in scadere, iar aval Portile de Fier debitele vor fi de asemenea in scadere.

  Sursa: Portal ro

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.