Cluj: Taieri ilegale de padure de un milion de euro

0
473
Cluj: Tăieri ilegale de pădure de un milion de euro
Cluj: Taieri ilegale de padure de un milion de euro

Paduri in valoare de un milion de euro au fost taiate ilegal,in judetul Cluj, in ultimul an si jumatate. Neregulile au fost depistate in urma controalelor realizate de Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si de Vanatoare, in comunele Ciurila si Floresti, dar si in Turda si Cluj-Napoca.

Prefectura Cluj a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Cluj, in cazul tuturor taierilor ilegale constatate. Judetul Cluj se afla pe locul trei la nivel national, sub media pe tara, ca suprafata impadurita. Cu toate acestea, autoritatile locale sustin ca o treime din aceasta suprafata de 180.000 de hectare poate fi reabilitata.

“S-au constatat taieri ilegale pe un volum de peste 15.000 de metri cubi de material lemnos, cu o valoare estimata la circa un milion de euro. Cea mai mare greseala care consideram ca s-a facut pana acum si care trebuie indreptata de institutia statului este aceea ca o parte importanta a padurilor au fost lasate fara paza de Ocolul Silvic”, a declarat subprefectul judetului Cluj, Mihnea Iuoras.

Subprefectul a atras atentia asupra situatiei de la Ocolul Silvic Ciurila unde au fost descoperite mai multe cazuri de improprietari suspecte.

“Avem o situatie de improprietarire a unor persoane, circa zece persoane, cu o suprafata de 23 de hectare de fond forestier. Din cate se pare, au fost improprietariti pe o alta suprafata decat cea care li se cuvenea, o cu suprafata valoroasa din punct de vedere imobiliar”, a precizat Iuoras.

In respectivele zone, potrivit Prefecturii Cluj, un metru patrat de teren valora in perioada 2007 – 2008 aproximativ 100 de euro. Comisia Locala de Fond Funciar Ciurila nu avea insa atributii legale de improprietarire.

Primarul comunei Ciurila, Cristinel Popa nu a putut fi contactat pentru a da explicatii in legatura cu improprietaririle cu probleme din localitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.