Defrisarile ar putea trece in gestiunea Jandarmeriei

6
1094

Ministerul Agriculturii va demara impreuna cu Jandarmeria Romana un proiect-pilot pentru a opri distrugerile de paduri din cele mai afectate judete ale tarii.
defrisari
Astfel ca, pentru inceput, Jandarmeria Padurilor va actiona in 10 judete, cele mai afectate de taierile frauduloase, cu 10 echipe operationale. „Deo camdata suntem la stadiul de discutii. Echipele de jandarmi ar putea fi formate din cate 10 oameni cu dotarile specifice zonelor in care activeaza. Se va actiona cu masini de teren si, unde va fi nevoie, este posibil sa fie si sprijin aerian cu elicoptere, din partea Jandarmeriei Romane”, ne-a declarat Codrut Bilea, director in cadrul Romsilva.

Cele 10 judete afectate cel mai mult de defrisari sunt Suceava, Neamt, Harghita, Covasna, Maramures, Vrancea, Bacau, Arges, Alba si Bistrita-Nasaud. Potrivit datelor furnizate de Federatia pentru Apararea Padurilor (FAP) pana in 2008, la nivelul intregii tari, erau distruse peste 800.000 hectare de padure din care 500.000 ha in totalitate.

Contrar a ceea ce spun reprezentantii Romsilva, presedintele FAP, Marian Stoicescu, crede ca transferul pazei padurilor de la padurari la Jandarmerie va duce implicit la distrugerea fondului forestier. „Fiecare padurar raspunde material si penal daca are lipsuri in gestiunea sa, respectiv in padurea din cantonul sau. Pe cand, daca se va intampla acest lucru, la jandarmi nimeni nu va fi tras la raspundere”, ne-a declarat Marian Stoicescu. Daca proiectul va inregistra un real succes, acesta va fi implementat la nivel de tara.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.