Agentii 007 din padurile Romaniei

Hotia de lemne din Romania a dus la masuri extreme: vom avea agenti sub acoperire in paduri. DNA-ul forestier va include, conform Ministerului Mediului, angajati speciali, care sa prinda in flagrant padurarii, in timp ce iau spaga. La angajare se va da un test teoretic, dar fiecare angajat va fi supus si mai multor probe…

Citește mai departe
Noul Cod Silvic, în dezbatere public?

Proiectul de Cod silvic, criticat pentru ca ar politiza personalul silvic si ar falimenta Romsilva

Proiectul de modificare a Codului silvic este criticat de Federatia pentru Apararea Padurilor pentru ca ar duce la inregimentarea politica a personalului silvic si la falimentarea Romsilva si a ocoalelor private, precum si a majoritatii agentilor economici in domeniu. Reprezentantii Federatiei pentru Apararea Padurilor, presedintele Marian Stoicescu, si Silviu Geana, membru in Comitetul director, au…

Citește mai departe

Raspunsul Guvernului Romaniei si al Ministerului Mediului si al Padurilor la memoriul „Cum se vor cheltui fondurile pentru mediu?”

Inaintat de: Federatia pentru Apararea Padurilor constituita din reprezentantii Academiei Romane, Academiei de Stiinte Agricole si Silvice, ai Societatii „Progresul Silvic”, Confederatiei Sindicatelor „Consilva”, Asociatiei Constructorilor Forestieri din Romania, Asociatia Proprietarilor de Paduri din Romania, A.P.P.R., persoana juridica de utilitate publica imputernicita sa reprezinte interesele proprietarilor de paduri in relatiile cu Guvernul Romaniei, „Progresul Silvic”,…

Citește mai departe

Propuneri pentru impozitarea diferentiata a padurilor si supraimpozitarea celor obtinute abuziv si a constructiilor amplasate in padurile cu functii speciale de protectie

Asociatia Proprietarilor de Paduri din Romania si Federatia pentru Apararea Padurilor propune ca in actualele conditii de criza economica si financiara padurile si vegetatia forestiera sa fie impozitate diferentiat si prioritar sa fie supraimpozitate cele obtinute abuziv, precum si constructiile amplasate in padurile cu functii speciale de protectie. 1. Supraimpozitarea padurilor obtinute abuziv si a…

Citește mai departe

Un ONG de mediu vrea realizarea unui inventar al fondului forestier, pentru a opri taierile ilegale

Federatia pentru Apararea Padurilor a cerut, marti , Guvernului si Parlamentului efectuarea unui inventar al fondului forestier si incetarea aplicarii gresite a legislatiei privind retrocedarea padurilor, in conditiile in care din 1990 si pana in prezent au fost distruse 350.000 hectare de padure. „Din 1990 pana in prezent, se estimeaza ca in Romania au fost…

Citește mai departe

Viitorul padurilor. Politici nationale, europene si globale in perspectiva.

Pentru a opri efectele catastrofale ale incalzirii climaterice generalizate, cercetarea stiintifica si puterea politica au ajuns la concluzia ca sunt necesare masuri urgente pentru conservarea padurilor existente si reinstalarea lor pe suprafetele unde au existat altadata. Am intrat in al treilea mileniu si constiinta ca existenta padurilor conditioneaza insasi existenta omenirii este tot mai mult…

Citește mai departe

Defrisarile ar putea trece in gestiunea Jandarmeriei

Ministerul Agriculturii va demara impreuna cu Jandarmeria Romana un proiect-pilot pentru a opri distrugerile de paduri din cele mai afectate judete ale tarii. Astfel ca, pentru inceput, Jandarmeria Padurilor va actiona in 10 judete, cele mai afectate de taierile frauduloase, cu 10 echipe operationale. „Deo camdata suntem la stadiul de discutii. Echipele de jandarmi ar…

Citește mai departe

Liber la defrisari in anul 2009

Romsilva se vede si in acest an cu un picior in groapa cand vine vorba de buget. Institutia ar fi avut nevoie de peste 253 de milioane lei pentru a administra si proteja peste 1,2 milioane de hectare de paduri, care apartin proprietarilor privati cu mai putin de 30 de hectare forestiere. Pe langa acesti…

Citește mai departe

Liber la defrisari in anul 2009

Romsilva se vede si in acest an cu un picior in groapa cand vine vorba de buget. * Institutia ar fi avut nevoie de peste 253 de milioane lei pentru a administra si proteja peste 1,2 milioane de hectare de paduri, care apartin proprietarilor privati cu mai putin de 30 de hectare forestiere. * Pe…

Citește mai departe