Delfin esuat pe plaja din Eforie Sud
Delfin esuat pe plaja din Eforie Sud

Ieri, 16 iulie, echipa Mare Nostrum a fost anuntata telefonic de catre salvamari de faptul ca pe plaja de langa Sanatoriul Vraja Marii din statiunea Eforie Sud, a fost gasit un delfin esuat.

Ajunsi la destinatie, coordonatorul de activitati si voluntarii de la Mare Nostrum au observat ca delfinul facea parte din specia Phocoena phocoena, o femela de 1, 40 m lungime, ce se afla intr-o stare de descompunere moderata si prezenta plagi in zona capului. Cauza probabila a mortii a fost determinata de apropierea subiectului de elicea unei ambarcatiuni.

ONG Mare Nostrum doreste sa informeze si sa atraga atentia turistilor si propietarilor de ambarcatiuni asupra modalitatilor de apropiere si comportament fata de delfinii intalniti in iesirile pe mare, astfel incat asemenea accidente sa nu se repete: “apropierea de delfini se realizeaza numai din lateral, la o viteza redusa si constanta. Este interzisa urmarirea acestora. Atunci cand observam ca delfinii se apropie de ambarcatiunea noastra, este bine ca motorul ambarcatiunii sa fie oprit pana in momentul in care constatam ca acestia s-au indepartat suficient de mult de ambarcatiune’’ declara Alexandra Telea, coordonator de proiect in cadrul ONG Mare Nostrum.

Activitatile de monitorizare, ocrotire si salvare mentionate, sunt sustinute de catre ACCOBAMS si OMV Petrom in cadrul proiectelor desfasurate de ONG Mare Nostrum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here