Delfinii din apele Romaniei continua sa fie omorati de plasele pescarilor

Peste 100 de delfini mor?i
Delfinii din apele Romaniei continua sa fie omorati de plasele pescarilor

Pe plaja din dreptul Complexului Muzeal de stiinte ale Naturii Constanta, la cap de linie 102 si pe plaja de la Hanul Piratilor au fost gasiti doi delfini esuati.

Informat de catre voluntari, coordonatorul de activitati de teren de la Mare Nostrum, ajuns la prima destinatie, a observat ca exemplarul este un mascul de 86 cm lungime, ce se afla in stare de descompunere moderata si prezenta plagi in zona fetei si in zona abdominala. Pe plaja de la Hanul Piratilor, a fost identificat un exemplar ce masura 104 cm, fara cap, cu urme de bucati de plasa pescareasca inca prinse in jurul corpului. Ambele exemplare apartineau speciei Phocoena Phocoena.

A fost anuntata Administratia Bazinala de Apa Dobrogea–Litoral Constanta, in vederea preluarii cadavrelor celor doua cetacee, insa „este trist ceea ce se intampla cu delfinii, acestia se prind accidental in plasele pescarilor si tot mai multi isi gasesc sfarsitul esuand. Exista o metoda prin care putem reduce numarul delfinilor esuati pe care noi o utilizam si ma refer aici la achizitionarea si montarea de dispozitive acustice de indepartare a delfinilor de plasele pescarilor” a declarat Marian Paiu, coordonator de activitati de teren la ONG Mare Nostrum.
Numarul delfinilor esuati este in continua crestere, iar principala cauza a acestui fapt este prinderea lor accidentala si sufocarea in plasele pescarilor, de aceea, ONG Mare Nostrum doreste sa traga un semnal de alarma asupra acestui fapt, astfel incat societatea civila, prin oamenii care iubesc marea si delfinii, precum si autoritatile competente sa poata lua masuri de combatere, ocrotire si salvare a delfinilor din Marea Neagra, prin achizitionarea si montarea cat mai multor dispozitive acustice de indepartare a delfinilor de plasele pescaresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *