Delfinul esuat la Eforie nu a putut fi salvat cu galeti cu apa si carpe!

Delfinul esuat duminica la malul marii nu a supravietuit, din pacate, drumului spre Delfinariu, unde urma sa primeasca ingrijiri.
delfin
Putea fi salvat, spun cu regret biologii singurei organizatii din tara ce se ocupa de aceste mamifere. Cu dotari minime, precum carpe, galeti cu apa si ser tranchilizant, nu au putut face insa mare lucru.

De la inceputul anului, 40 de delfini au esuat la mal si mai mult de jumatate au murit pentru ca in Romania nu exista un centru specializat pentru astfel de operatiuni.Multi dintre cei care s-au apropiat de el sustin ca acesta era slabit si dezorientat.

Specialistii care au ajuns la fata locului au intervenit mai mult cu mainile goale. Nu au o masina speciala pentru asemenea situatii si nici echipament corespunzator, asa ca delfinul nu a mai putut fi salvat.

De la inceputul anului, 25 de delfini au murit pe litoralul nostru. Unii puteau fi salvati, spun biologii, dar legea romaneasca nu obliga nicio institutie sa se ocupe de ei.

Singura speranta vine de la delfinariul din Constanta. Biologii de la vor sa amenajeze un centru special pentru delfinii bolnavi, in urmatoarele sase luni.

Sursa: Stirile PRO TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *