Gunoiul gunoaielor

Ce ne-a placut sa credem – ca toti craiovenii vor un oras curat, ca mormanele de gunoaie la care am strans fara regrete au fost rezultatul unor acte razlete, poate urgente pentru autori, ca actiunile noastre, ale primariei si ale voluntarilor, atat cat s-a putut, vor atrage atentia celor care murdaresc orasul – nu poate fi real.
deseuri
Suntem niste mizerabili! Nici nu s-au acoperit urmele celor care s-au bagat in gunoaiele din fata blocurilor ANL, de pe strada Potelu, ca s-au si format la loc muntii de mizerie. Nimeni nu va raspunde pentru asta, fiindca nimeni n-a vazut, nimeni n-a auzit!
“Am vazut si noi, vineri, deseurile. Se pare ca sunt din constructii, cred ca au fost aduse cu camionul sau cu tractorul. Am intrebat peste tot, insa nimeni nu ne-a putut da vreun indiciu. Astazi (ieri – n.r.) vor fi ridicate gunoaiele, insa asta nu rezolva mare lucru, fiindca cine a facut asta are destula nesimtire incat sa o faca din nou”, a spus Dan Dobrescu, seful inspectorilor de la gospodarirea comunala.
Culmea e ca nici locatarii blocurilor ANL nu par foarte afectati. “De unde sa stiu eu ce fac aia, acolo, la marginea drumului noaptea, ca noi suntem departe”, ne-a repezit tanti Gica, din primul bloc ANL. “Nu stiu, vere, ca eu stau aici, in spate, nici nu stiu ce spui tu acolo, ca azi nu iesii din casa”, ne-a lamurit un tanar caz social locatar al ANL-urilor de la Potelu.
Atitudinea face, intr-adevar, diferenta, cum scriau colegii mei despre campania “Craiova curata”. Poate ca ar fi fost mai nimerit sa-i concentram pe voluntari spre paza, nu spre adunat gunoaiele gunoaielor. Un utilaj al Serviciului Public de Salubritate Craiova a inceput sa duduie ieri, inainte de pranz, in jurul gramezilor de moloz. Vacile pasteau la fel de linistite in fata geamurilor ANL.

Sursa: Gazeta de Sud

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente