Dell vrea sa devina neutra pana in 2008

  0
  320

  Compania Dell a anuntat de curand ca planuieste ca, in anul 2008, sa fie primul producator de echipamente de calcul care sa aiba emisii neutre de carbon.

  Dell a cheltuit pana acum 5 milioane de dolari pentru a face retehnologizari care sa imbunatateasca din punct de vedere al consumului eergetic operatiile facute in fabricile sale. Unul dintre proiectele acestea l-a constituit un program de iluminat la o fabrica Dell din Texas, prin care firma si-a redus cu 10% costurile la eletricitate.

  Un program de management al consumului electric, care ar inchide automat computerele angajatilor ar putea conduce la o reducere a costurilor anuale pentru energie cu 2 milioane de dolari. Compania face in prezent un inventar al emisiilor de carbon pe care le are la momentul de fata.

  Desi nu au precizat exact valoarea costurilor impuse de imbunatatirile pe care vor sa le implementeze in fabrici, reprezentantii Dell au spus ca aceste schimbari nu se vor reflecta in preturile echipamentelor IT. Mai mult, compania se asteapta ca aceste imbunatatiri ale costurilor sa economiseasca bani, pe termen lung.

  „Avem fonduri suficiente pentru a continua acest tip de imbunatatiri pentru eficienta”, a declarat Dane Parker, reprezentant Dell. „Toate aceste investitii aduc profituri foarte bune ulterior”, a adaugat Parker.

  Compania face presiuni si asupra furnizorilor, pentru ca acestia sa adopte alternativele ecologice ale serviciilor prestate. De exemplu Dell obliga furnizorii din Malayezia sa isi repare in termen de 10 zile vehiculele la care se constata emisii foarte puternice de noxe.

  Dell a anuntat de asemenea ca va demara un program prin acre companiile pot compensa pentru emisiile lor de CO2 prin plantarea de copaci, in cadrul campaniei „Plant a Tree for Me”, al carei scop este sa faciliteze plantarea a milioane de copaci, prin intermediul unor proiecte sustenabile de reimpadurire.

  Sursa: Green Report

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.