Delta Dunarii, atractia cu care autoritatile vor sa aduca turisti germani

0
299

Romania promoveaza anul acesta la targul de turism de la Berlin zona turistica Delta Dunarii, dupa ce anul trecut vedeta a fost regiunea Sibiului in contextul in care municipiul a fost desemnat Capitala culturala europeana.

„Nu ne-a fost usor sa alegem o tema pentru prezentarea la acest targ, dar cum Delta Dunarii este peisajul anului, am decis sa prezentam aceasta, zona unica. Nu ne-am propus sa atragem un numar mare de turisti pentru zona aceasta, ci mai mult sa punctam faptul ca Romania are peisaje inedite”, a declarat Lucia Morariu, secretar de stat in cadrul Ministerului pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, Comert si Turism (MIMMCT).

Turismul in zona litoralului si a Deltei Dunarii a fost puternic afectat in 2006, cand incasarile au scazut semnificativ din cauza gripei aviare si a conditiilor meteorologice nefavorabile. La targul de la Berlin, care se defasoara in perioada 4-6 martie, participa 39 de firme locale, tour operatori, hotelieri si asociatii regionale de turism.

Principalul obiectiv al autoritatilor romane din domeniu este sa se intalneasca cu toti cei patru mari tur-operatori germani – TUI, ITS, Neckermann si Dertour – pentru a stabili care sunt destinatiile romanesti de care sunt interesati acestia. Secretarul de stat in MIMMCT a apreciat ca numarul turistilor germani care vor vizita Romania in acest an va depasi 500.000 de persoane, in crestere cu peste 5% comparativ cu nivelul din 2007.

Anul trecut, in Romania au fost inregistrati 473.431 de turisti germani, cu 38% mai mult decat in anul 2006. Cu aceasta cifra, Germania este principala piata externa exportatoare de turisti in Romania. „Din acest motiv, alocam pietei germane si cel mai mare buget de promovare externa din acest an, adica circa 12-15% din fondurile totale de 7 milioane de euro”, a precizat Morariu.

Totodata, scrie Ziarul Financiar, avand in vedere importanta Germaniei pentru sectorul turistic autohton, reprezentantii ministerului au incheiat ieri un acord in baza caruia Romania va fi tara partenera la targul de turism de la Stuttgart din ianuarie 2009. Acest targ va gazdui 1.800 de firme expozante si se estimeaza ca va avea peste 220.000 de vizitatori.

Anul trecut, incasarile din turism ale Romaniei au ajuns la un nivel de 1,068 miliarde de euro, in crestere cu 34 de milioane de euro comparativ cu 2006, in timp ce romanii au cheltuit pe vacante in strainatate 1,1 miliarde de euro, cu 66 milioane euro peste nivelul inregistrat in 2006. In aceste conditii, deficitul pe 2007 a fost de 33 milioane euro, in crestere semnificativa fata de cel obtinut in 2006 de 1 milioane euro. Reprezentantii din turism spun ca anul acesta balanta se va echilibra mai ales datorita summitului NATO si efectului Sibiu.

Sursa: PRO TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.