Delta Dunarii-Conferinta internationala „Resursele de apa si zonele umede”

Delta Dunarii-Conferinta internationala „Resursele de apa si zonele umede”
Delta Dunarii-Conferinta internationala „Resursele de apa si zonele umede”

In perioada 11-13 septembrie 2014 are loc a 2-a Conferintặ Internationalặ „Water resources and wetlands / Resursele de apặ si zonele umede”. Aceasta se va desfặsura la Tulcea, Hotel „Delta”, si este organizatặ de Asociatia Romanặ de Limnogeografie (ARLG), in frunte cu presedintele Petre Gastescu, prof. univ. doctor docent la Universitatea Hyperion din Bucuresti, in colaborare cu Polish Limnological Society, Czech Limnological Society si Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunặ (ARBDD).

La lucặrile conferintei au confirmat participarea un numặr de 120 specialisti in domeniul apelor si zonelor umede din Algeria, Canada, China, Cehia, Corea de Sud, Egipt, Estonia, Franta, Germania, Israel, Japonia, Kosovo, Lituania, Marea Britanie, Polonia, Serbia, Slovacia, SUA, Suedia, Turcia, Ungaria si, bineinteles din Romania.

Tematica conferintei se inscrie in necesitatea integrari cercetarilor privind resursele de apa continentale si costiere marine care reprezinta, in egala masura, si zone umede, supuse tot mai mult deteriorarii calitatilor corespunzatoare folosirii acestora de catre societatea umana si, nu in ultimul rand, mediului de viata acvatic.

Aplicatia din Delta Dunarii, rezervatie a biosferei, una dintre cele mai mari zone umede din Europa cunoscutặ pentru biodiversitatea si habitatele unice, precum si zonele protejate va contribui la mai buna intelegere a managementului acestei zone, operat de cặtre Administratia Rezervatiei Biosfere Delta Dunặrii (ARBDD).

Deschiderea lucrặrilor se va face in sala de conferinte a Consiliului Judetului Tulcea „Mihail Kogặlniceanu”, incepậnd cu ora 9:00, din 11 septembrie 2014, iar desfặsurarea pe sectii, in sặlile Hotelului „Delta”.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,546FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente