Delta Dunarii ne priveste pe toti! Ne implicam impreuna!

Fostul ?ef al G?rzii de Mediu a ARBDD nu-?i g?se?te locul. Îl caut? tot… prin Rezerva?ie
Delta Dunarii ne priveste pe toti! Ne implicam impreuna!

Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii este partener in cadrul proiectului ‘Delta Dunarii ne priveste pe toti! Ne implicam impreuna!’, implementat de catre Fundatia ProNatura impreuna cu Societatea Ornitologica Romana. Proiectul este finantat de catre Fundatia pentru Parteneriat si MOL Romania in urma selectiei nationale din cadrul segmentului ‘Spatii verzi. Arii naturale protejate’.

Proiectul, lansat oficial in data de 14.05.2012 in municipiul Sfantu Gheorghe si in data de 16.05.2012 in municipiul Tulcea, are ca parteneri: Inspectoratul Scolar Judetean Covasna, Agentia pentru Protectia Mediului Covasna, Muzeul National Secuiesc, Inspectoratul Scolar Judetean Tulcea, Palatul Copiilor Tulcea, Institutul de Cercetari Eco-Muzeale Tulcea.

Grupul tinta al proiectului este reprezentat de tanara generatie urmarindu-se de fapt educarea acesteia intr-un spirit mult mai sensibil fata de problemele mediului. Scopul acestuia il constituie promovarea importantei abordarii unei atitudini civice comune, in vederea conservarii si mentinerii biodiversitatii prin organizarea Zilei Biodiversitatii in 4 scoli (200 de copii informati) si a unei tabere de educatie ecologica tip Junior Ranger in Delta Dunarii, cu participarea unui numar de 20 elevi din judetele Covasna si Tulcea.

La aceasta tabara vor participa o serie de specialisti (ornitologi, botanisti, etc) care vor ajuta tinerii la formarea abilitatilor de cunoasterea naturii si la cresterea interesului de a participa la activitati de voluntariat in domeniul protectiei mediului. Deasemenea va fi organizata o expozitie de fotografie cu tema ‘Arii naturale protejate. Unitate prin diversitate’ iar tinerii vor fi incurajati sa se inscrie in programul Young Reporters for the Environment http://www.youngreporters.org .

Pe viitor proiectul va continua cu functionarea grupurilor Young Ranger si Young Reporters for the Environment si prin realizarea unui parteneriat intre scolile implicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *