Delta Dunarii, vedeta in Parlamentul European

Delta Dunarii a ajuns in prim-plan la Bruxelles, la Parlamentul European, unde a avut loc o campanie de promovare fara precedent a acestei minuni a naturii.
delta dunarii
Campania de promovare a adus Delta Dunarii, prin cuvinte si imagini, de la marginea Uniunii Europene, in inima ei, la Bruxelles. Organizatorii spera sa poata folosi acest eveniment ca pe o arma, in apararea Deltei, al carei ecosistem este amenintat de controversatul canal Bastroe, construit de Ucraina.

In cadrul campaniei de promovare, Delta Dunarii a fost prezentata ca parte a patrimoniului european, dar si ca emblema a Romaniei.

”Au fost functionari de rang inalt, care sunt fani ai Deltei Dunarii. Una e cand ne laudam noi, alta e cand spun altii ceva de bine despre noi. Exista un viitor al Deltei Dunarii, in masura in care noi suntem constienti ca ceea ce facem noi acum in Delta Dunarii o distruge”, a declarat Liviu Mihaiu, guvernator al Deltei Dunarii.

La eveniment, Romania a castigat o noua aparatoare a Deltei, pe vaduva celebrului oceanograf, Jacques Yves Cousteau.

”Propun sa fiu un ambasador al Deltei Dunarii, pe langa toate tarile riverane Dunarii, pentru ca toata lumea sa se puna de acord asupra unui cadru legal identic”, a precizat Francine Cousteau, presedinte Fundatia Cousteau.

Francine Cousteau a permis ca numele sotului ei sa fie dat unui premiu de cateva mii de euro, care va fi acordat in urmatorii ani, unui proiect din Delta.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente