Depozitarea deseurilor si drumul vinului, doua probleme inca nerezolvate ale CJ Mures

Presedintele Consiliului Judetean Mures, Lokodi Edita Emoke, a prezentat, in bilantul de sfarsit de an, principalele succese, dar si problemele inca nerezolvate ale institutiei, in opinia sa cea mai grava problema fiind cea a gestionarii deseurilor.
depozitarea deseurilor
Lokodi Edita Emoke a afirmat ca problema deseurilor este chiar alarmata, in conditiile in care de la 1 ianuarie 2009 toate municipiile si orasele din judet, cu exceptia Sighisoarei, trebuie sa treaca la inchiderea gropilor de gunoi. CJ Mures are in pregatire un proiect de gestionare intregata a deseurilor in valoare de peste 50 de milioane de euro.

Treptat si comunele trebuie sa inchida depozitele de gunoi. „In aceste conditii, gunoiul din aceste municipii si comune ar trebui sa fie transportat la singura groapa ecologica din judet, cea de la Sighisoara – unde nu exista inca acordul Consiliului Local – care insa nu are capacitatea de a prelua intreaga cantitate pe termen mediu, daca autoritatile nu vor construi o noua alveola”, a precizat presedintele CJ.

Incepand cu luna ianuarie 2009, depozitele de gunoi ale municipiilor Ludus si Tarnaveni vor fi inchise si s-a luat decizia temporara de transportare a deseurilor la groapa din Targu Mures, insa numai pana in iunie, cand si aceasta va fi inchisa.

O alta nereusita a CJ o reprezinta nefinalizarea proiectului „Drumul vinului”, care uneste podgoriile Jidvei si Cetatea de Balta, judetul Alba, cu vechile podgorii muresene de pe zona Tarnavelor. Desi termenul de predare era finalul acestui an, proiectul va fi finalizat in luna martie 2009. „Drumul vinului” vizeaza reabilitarea totala a Drumului Judetean care leaga municipiul Tarnaveni de Blaj pe 32 de kilometri. Acesta este un proiect comun al Consiliului Judetean Alba si Consiliului Judetean Mures, pentru care s-au accesat fonduri PHARE in valoare de aproape zece milioane de euro.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *