Deputatii, de acord cu organismele modificate genetic

0
329

Deputatii si-au dat ieri acordul pentru introducerea pe piata din Romania a organismelor modificate genetic, scrie Agerpres.
valeriu tabara
Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei 43/2007 privind introducerea deliberata in mediu si introducerea pe piata a organismelor modificate genetic a fost votat cu 182 de voturi „pentru”, doua „impotriva” si 12 abtineri.

Potrivit acestui act normativ, evaluarea cererilor pentru introducerea pe piata a organismelor modificate genetic se va face de catre Comisia pentru securitate biologica, formata din reprezentanti ai Academiei Romane, ai Academiei de Stiinte Agricole si Silvice si ai Academiei de Stiinte Medicale.

Deputatul democrat-liberal Mircia Giurgiu a subliniat ca inca din mandatul trecut s-a incercat gasirea unei solutii pentru organismele modificate genetic, iar udemeristul Attila Korodi a recunoscut utilitatea actului normativ, dar a subliniat ca „Romaniei ii lipseste ceva in domeniul organismelor modificate genetic”.

La randul sau, social-democratul Victor Surdu a subliniat ca legea „este binevenita”, in conditiile in care „e loc in aceasta tara sa facem si agricultura ecologica, si intensiva, si de subzistenta”.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.