Deputatul Mircea Dolha „transporta” documentele Romaltyn pe ruta Baia Mare – Ministerul Mediului!

Deputatul Mircea Dolha „transporta” documentele Romaltyn pe ruta Baia Mare - Ministerul Mediului!
Deputatul Mircea Dolha „transporta” documentele Romaltyn pe ruta Baia Mare – Ministerul Mediului!

In vreme ce pozeaza in om preocupat de problemele judetului Maramures, deputatul Mircea Dolha se ocupa cu activitati demne de un lobbyist american. La urechile noastre, din surse de nivel inalt, au ajuns informatii conform carora deputatul Colegiului 1 Baia Mare promoveaza prin ministerele patriei interesele unei societati care incearca din rasputeri sa reia activitatea de prelucrare prin metoda cianurarii.

Intrebat fiind, cu ocazia vizitei in Maramures a ministrului Culturii, Daniel Barbu, daca lobby-ul facut pe langa Ministerul Mediului in favoarea unei entitati economice private, respectiv SC Romaltyn SA, din calitatea de deputat in Parlamentul Romaniei, poate fi considerata trafic de influenta, Mircea Dolha a dat din colt in colt, incercand sa evite un raspuns concret, la subiect! Mai mult, chiar a incercat sa duca discutia catre trasferul Cinematografului Minerul din proprietatea RADEF in proprietatea municipalitatii, desi intrebarea pe care i-am adresat-o a fost cat se poate de clara.

Reporter: „Domnule Dolha, cum vedeti dumneavoastra faptul ca ati intervenit pe langa o institutie, pe langa Ministerul Mediului, cu niste acte ale unei entitati economice private, considerati ca poate fi trafic de influenta?”

Mircea Dolha, deputat PNL: „Nu stiu la ce va referiti dumneavoastra, eu nu am intervenit cu acte, eu am intervenit in grabirea unui proces! Dumneavoastra probabil ca nu ati inteles. Este foarte important sa vedem cand ni se da Cinematograful. /…/ Daca se da cinematograful Minerul cand veti iesiti la pensie, va fi tarziu, eu vreau sa ni se dea mai repede, daca la asta va referiti…”

Reporter:„Eu ma refer la faptul ca ati dus niste acte ale Romatyn la Ministerul Mediului…”

Mircea Dolha:„Sunteti foarte prost informati si ca sa va ajut va spun ca nu este asa!”

Surse demne de incredere confirma insa faptul ca, in loc sa faca lobby judetului Maramures, unde a fost ales ca deputat, Mircea Dolha face lobby pe langa Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice in favoarea unor agenti economici privati, sprijinindu-i in dorinta acestora de a reporni exploatarea deseurilor miniere prin metoda cianurarii. Vom documenta subiectul in continuare si va vom tine la curent.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente