Descoperire: o planta din Amazon, cel mai puternic remediu pentru durerile de dinti

O planta din Amazon, cel mai puternic remediu pentru durerile de dinti

Cercetatorii au descoperit in padurea amazoniana o planta care ar putea inlocui cu succes calmantele si anestezicul in cazul durerilor dentare.

Francoise Barbira Freedman, antropolog la Universitatea Cambridge, a trait o perioada de timp alaturi de un trib retras din padurea amazoniana din Peru. Aici, cercetatoarea a primit de la un shaman un amestec care i-a calmat imediat durerea de dinti.

Mai tarziu, Francoise Freedman a descoperit ca remediul era o planta rosie cu galben care creste in padurea tropicala. Se pare ca Acmella Oleracea, asa cum au numit-o expertii, va putea fi folosita pentru producerea de calmante si anestezice, fiind mai puternica decat orice alt ingredient folosit pana acum.

Folosind extract de Acmella Oleracea, cercetatorii au reusit sa creeze un gel care reduce durerile dentare intr-un timp foarte scurt. Mai mult, in urma studiilor, s-a descoperit ca acest gel trateaza si afectiunile gingivale sau ulcerele bucale, si are si un efect anestezic puternic, putand sa inlocuiasca injectiile.

Acest medicament ar putea sa fie lansat pe piata in urmatorii doi ani.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente