Deseurile de la producerea celulozei vor putea fi transformate in biocombustibili

Potlach Corporation si partenerii sai vor lansa o bio-rafinarie pilot in apropiera uzinei de prelucrare a lemnului din Cypress Bend, statul american Arkansas, ce va converti resturile de lemn in biocombustibili si alte substante, se relateaza intr-un comunicat de presa al companiei. Rafinaria este inca in stadiul de proiect, dar ar putea reduce costurile energetice ale companiei si dependenta sa de combustibili fosili. 

matureforestdougfir.jpgColaboratorii Potlatch, intre care Winrock International, Universitatea din Arkansas si Divizia de Energie a Departamentului pentru Dezvoltare Economica din Arkansas vor trimite o cerere Departamentului american al Energiei pentru acordarea de subventii.

“Apreciez straduintele Potlach Corporation exercitate spre a deveni un fruntas (in domeniul resurselor alternative de combustibil si energie)”, a declarat Mike Huckabee, gurvernatorul statului Arkansas. “Acest efort va oferi un plus economiei din sud-estul statului Arkansas si va da Americii o noua (si) mult ceruta sursa de energie regenerabila.”

Procesul prin care se transforma resturile se bazeaza pe gazeificarea biomasei si este o tehnologie de varf ce implica multe riscuri tehnice si financiare, au declarat oficiali de la Potlach. Avantajele ce pot aparea sunt semnificative – consumurile energetice ar scadea vertiginos. “Uzina noastra de la Cypres Bend ar putea diminua consumul cu 1,6 milioane MMBTU [1,6 miliarde metri cubi] de gaz si [cel de electricitate] cu 80 000 de MWh pe an”, a declarat Harry Seamans, oficial al companiei.

Sursa: ro.altermedia.info

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente