Deseurile din Bistrita depozitate gramada desi exista un centru de depozitare nou nout din fonduri europene intre dealurile Tarpiului

 Deseurile din Bistrita depozitate gramada desi exista un centru de depozitare nou nout din fonduri europene intre dealurile Tarpiului
Deseurile din Bistrita depozitate gramada desi exista un centru de depozitare nou nout din fonduri europene intre dealurile Tarpiului

Pe adresa redactiei am primit un mail de la un cetatean din Bistrita, care a avut bunavointa sa ne transmita imagini de la vechea groapa de gunoi, cea care a fost acoperita din fonduri europene si care ar trebui sa fie inchisa.

Imaginile vorbesc de la sine, langa platforma inchisa, s-a continuat cu depozitarea deseurilor chiar daca acestea sunt puse in apropierea raului Bistrita si in apropierea unui drum de acces catre oamenii care locuiesc in acea zona. Iata ce spune bistriteanul George Tudosa:

Sunt unul din miile de contribuabili ai orasului Bistrita si ai Romaniei. Nu vreau sa ma ascund printre randuri si ma prezint a fi cetateanul George Tudosa din Bistrita. Va readuc la cunostinta una din problemele dureroase, mult prea costisitoare si aproape fara de sfarsit a orasului meu – „gunoaiele”. In subiect le-am fixat intre ghilimele, pentru ca si acestea sunt de multe feluri.

In anul ce a trecut, vechea platforma de depozitare a deseurilor, aflata doar la cateva sute de metri de cartierele locuite, numita Zavoaie, a fost inchisa si acoperita – se vede si in poze, inaugurandu-se cu fast un nou depozit intre dealurile Tarpiului, din pacate la momentul respectiv inca nefunctional, ca multe alte lucruri curat romanesti. S-a continuat asadar, depozitarea gunoaielor langa platforma deja inchisa, netinandu-se cont de albia raului Bistrita aflata doar la cativa metri, de terenurile agricole, de respectul fata de munca si banii cheltuiti (fie ei chiar si in parte din fonduri europene) pentru conservarea vechiului depozit, de agresarea in general a mediului in care traim, a cailor de acces, a bunului simt si a cetatenilor contribuabili in general.

Avem oare Garda de mediu, Consiliu judetean, Primarie sau autoritati responsabile care sa faca ceea ce numim ”sapaturi” pentru a evidentia modul cheltuirii banului public si a respectului fata de lege si cetatean?

Daca intrebarea este numai retorica probabil ca suntem „cetateni de mana a doua intr-o tara de mana a doua” cum din pacate constatam tot mai des in ultimul timp. Ar mai fi multe de spus. Imaginile vorbesc.

Bistrita se afla in plina luna a curateniei si sper ca acest mesaj sa ajunga la urechile celor care sunt competenti si pot lua masuri privind disconfortul creat localnicilor si nu numai.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente