Deseurile electronice si electrice vor fi ridicate pe 3 noiembrie

Pe 3 noiembrie, populatia din orasele cu peste 20.000 de locuitori va putea depozita deseurile electronice si electrice in fata blocului sau a casei unde locuiesc. Aceasta actiune face parte dintr-o campanie nationala initiata de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile.

Campania presupune colectarea, in acea zi, a deseurilor electronice si electrice, denumite DEEE, de la populatie. Agentii de salubritate sau companiile private care au contract cu primariile urmeaza sa le colecteze si sa le transporte la punctele de colectare special amenajate, iar producatorii sa le preia de la aceste puncte pana la firmele de tratare-reciclare.

La nivelul judetului Calarasi trebuie infiintate puncte de colectare pentru municipiile Calarasi si Oltenita dar si la nivelul judetului. Pana in prezent, prin hotarari ale consiliilor locale Calarasi, respectiv Oltenita, au fost stabilite doar locatiile pentru punctele de colectare. In aceasta campanie vor fi implicate atat primariile, cat si producatorii de echipamente electrice si electronice, agentii de salubritate populatia, MMDD si Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM).

Sursa: Green Report

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente