Deseurile trebuie colectate selectiv

Deseurile trebuie colectate selectiv

Primariile vrancene au obligatia, incepand cu acest an, sa asigure colectarea se-parata a deseurilor de hartie, metal, plastic si sticla. Potri-vit reprezentantilor Garzii de Mediu Vrancea, a intrat in vigoare Legea 211/2011 privind regimul deseurilor.

Potrivit aceleiasi legi, autoritatile publice locale au responsabilitati precum colectarea separata a biodeseurilor, in vederea compostarii si fermentarii acestora, incurajarea compostarii individuale in gospodarii, tratarea biodeseurilor si utilizarea produselor rezultate asi-gurand protectia mediului. „In ce priveste responsabilitatea pentru gestionarea deseurilor, detinatorii/ producatorii de deseuri, persoane juridice, comerciantii precum si operatorii economici autorizati pentru efectuarea operatiunilor de colectare si transport al deseurilor au obligatia sa desemneze o persoana din randul angajatilor proprii, care sa urmareasca si sa asigure indeplinirea obli-gatiilor prevazute de prezenta lege sau sa delege aceasta obligatie unor terte persoane“, transmite Aurel Cristian, prim-comisar al Garzii de Mediu.

Persoanele desemnate trebuie sa fie instruite in domeniul gestiunii deseurilor, inclusiv a deseurilor periculoase, ca urmare a absolvirii unor cursuri de specialitate. Un astfel de curs costa de la 250 de lei pana la 1.200 de lei si este asigurat de societati comerciale private.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente