Desi unele ONG-uri s-au oferit sa faca gratuit sterilizari, Sorin Oprescu le-a intors spatele

Desi unele ONG-uri s-au oferit sa faca gratuit sterilizari, primarul general Sorin Oprescu le-a intors spatele

Un ONG sterilizeaza gratuit maidanezii din sectorul 6. Desi au planuit sa faca asta in toata Capitala, primarul Sorin Oprescu a refuzat.

Problema cainilor comunitari a fost lasata la mana primarilor de sector. Desi unele ONG-uri s-au oferit sa faca gratuit sterilizari, primarul general Sorin Oprescu le-a intors spatele.

Asociatia Vier Pfoten a inceput, in urma cu doua saptamani, o campanie de sterilizare a animalelor fara stapan din sectorul 6.
N-a semnat protocolul
Livia Cimpoeru, reprezentantul Vier Pfoten, a explicat, pentru EVZ, ca proiectul a fost gandit pentru toata Capitala, insa Oprescu a refuzat sa semneze protocolul cu ei.

In cazul in care ar fi semnat intelegerea, Primaria se angaja sa le puna la dispozitie celor de la Vier Pfoten un spatiu unde sa faca sterilizarile si se angaja sa nu omoare animalele.
“Ar fi fost stupid ca noi sa platim pentru echipamente si primaria sa-i omoare”, a mai adaugat Livia Cimpoeru.
Singurii cu care au putut “bate palma” au fost reprezentantii primariei sectorului 6, care i-au sunat inca de anul trecut sa demaraze impreuna o campanie de prinzatori.
“Vin solicitari si de la stapani. Primim zilnic 12-13 cereri, sterilizare. Conform datelor asociatiei, de pe 15 martie si pana acum au fost sterilizati 116 caini. Echipa de interventie are trei medici veterinari, doi tehnicieni veterinari si cinci prinzacereri, insa multe de la bucuresteni din alte sectoare, unde nu putem ajunge”, a incheiat Livia Cimpoeru. Potrivit ultimelor date, pe strazile capitalei sunt 60.000 de maidanezi.

 

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente