Detinuti voluntari

  0
  275
  Deţinuţi voluntari
  Detinuti voluntari

  Un numar de 20 de persoane private de libertate, aflate in executarea unei pedepse in Penitenciarul Braila, clasificate in regim semideschis, s-au implicat activ timp de 2 zile in activitati de curatenie, igienizare, amenajare spatii verzi, taiere si curatare copaci in regim de voluntariat.
  Activitatea face parte din proiectul “Ecobaza – educatie pentru dezvoltare durabila”, proiect implementat de Asociatia Pro Democratia Club Braila si care vizeaza amenajarea unei zone din Parcul Monument, mai exact in spatele Spitalului Judetean de Urgenta Braila, locatie ce va fi amenajata special pentru copiii si tinerii din Braila. Aici, educatorii, invatatorii sau profesorii vor putea desfasura ore de curs, dar si pentru timpul liber al tinerilor.
  De precizat este faptul ca zona in care va fi amplasata “ecobaza” a necesitat o ecologizare inaintea inceperii lucrarilor, iar reactia persoanelor private de libertate nu a intarziat sa apara.
  “Activitatile de voluntariat s-au desfasurat in baza protocolului de colaborare incheiat intre cele doua institutii si au ca scop aducerea unui aport pentru formarea si recrutarea de voluntari din randul persoanelor private de libertate, dupa revenirea acestora in comunitate, fiind un eveniment gandit ca instrument de promovare a conceptului si practicii voluntariatului, de crestere a profilului voluntarilor in comunitate, de valorificare a potentialului uman existent la nivelul fiecarei comunitati.
  Scopul acestei activitati este promovarea unei aptitudini responsabile fata de mediul inconjurator, echilibrarea socio-comportamentala a persoanelor private de libertate, imbunatatirea imaginii de sine si conferirea unui sistem de utilitate sociala.”, a declarat Comisar de penitenciare Simona Kober, purtator de cuvant, Penitenciarul Braila.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.