Peste 2,5 milioane de euro pentru oxigen. Palas – verde in centrul orasului

0
469
Peste 2,5 milioane de euro pentru oxigen. Palas – verde în centrul oraşului
Peste 2,5 milioane de euro pentru oxigen. Palas – verde in centrul orasului

Peste 2,5 milioane de euro pentru oxigen
Palas – verde in centrul orasului

* in cadrul ansamblului multifunctional Palas a fost amenajata o gradina publica menita sa aduca iesenilor mai multe modalitati de relaxare si petrecere a timpului liber chiar in mijlocul orasului * in timpul promenadelor, nostalgicii pot admira vestigiile Curtii Domnesti, in timp ce pentru cei mai mici vor exista spatii de joaca special amenajate * astfel, latura comerciala si cea office este completata de o oaza de aer curat

Mai este aproximativ o luna pana cand ansamblul multifunctional Palas isi va deschide portile, iar lucrarile sunt aproape gata. Una dintre cele mai importante componente ale complexului este gradina publica, „gura de aer curat” ce va incanta iesenii. Intr-o mare proportie, lucrarile privind amenajarea ei sunt spre final, iar imaginea de ansamblu va fi pe masura asteptarilor.

Arbori maturi, cu inaltimi ce ating chiar si 10 metri, arbusti decorativi si flori spectaculoase si-au gasit locul in gradina publica, fiind adusi tocmai din Italia. S-a optat pentru importarea lor pentru ca s-a dorit o cantitate mare de plante si copaci maturi, pe care pepinierele din tara nu o aveau disponibila. De amenajare s-au ocupat peisagisti romani si italieni, astfel incat au fost selectate cele mai potrivite plante pentru a crea o gradina de inspiratie renascentista. „Pentru prima oara, latura sudica a Palatului Culturii este pusa in valoare prin vegetatie in trepte, oglinzi si caderi de apa”, spun reprezentantii Iulius Group.

Distractie, relaxare, cultura

Iulius Group a investit peste 2,5 milioane de euro numai in spatiile verzi, incluzand plantele, sistemul computerizat de irigatie, iluminatul si mobilierul urban. Proiectul include o zona dedicata muzicii si concertelor, cu un pavilion vienez, dar si un amfiteatru cu 350 de locuri destinat proiectiilor de cinema in aer liber. Pentru ca nici latura distractiva nu a fost omisa, iesenii vor putea patina pe timp de iarna, acelasi spatiu fiind transformat intr-o piateta multifunctionala pentru evenimente in sezonul cald. Peisajul este completat de fantani arteziene si spatii largi de promenada. La Palas, iesenii se vor putea relaxa pe iarba, asemeni londonezilor in celebrul Hyde Park.

Cei mai nostalgi pot admira chiar si vestigiile gospodariei Curtii Domnesti descoperite in timpul lucrarilor de anvergura ale Iulius Group, reunite intr-un veritabil circuit turistic. „Lucrarile pentru edificarea ansamblului multifunctional Palas au reprezentat sansa cercetarii arheologice a gospodariei fostei Curti Domnesti din Iasi. Este unica gospodarie a unei resedinte voievodale din Moldova care a fost cercetata arheologic pana in prezent”, a declarat Stela Cheptea, directorul Centrului de Istorie si Civilizatie Europeana al Academiei Romane, filiala Iasi. Fragmente din trecut vor fi semnalizate chiar si in interiorul cladirilor, acolo unde au fost descoperite.

Hai la joaca!

Si pentru copii, monotonia va fi alungata cu ingenioase posibilitati de petrecere a timpului liber. In cadrul ansamblului Palas sunt configurate doua zone de distractie. Pe langa un loc de joaca ultramodern pentru cei mici, va exista si un spatiu destinat preadolescentilor, gandit ca o ancora de socializare si dotat cu cele mai moderne echipamente de joc. Oferta indoor va fi completata in exterior de un carusel de inspiratie venetiana, fabricat in Italia si pictat cu imagini ale Iasului de odinioara. Toate aceste dotari vor garanta zile de neuitat petrecute la Palas, pentru toti locuitorii din regiune si nu numai. (Adelina Isachi)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.