Dezastru ecologic in Timis: zeci de pesti morti din cauza unor scurgeri de dejectii

0
365

Comisarii Garzii de Mediu au fost sesizati sa intervina in zona localitatii Beregsau, unde s-au descoperit cateva zeci de pesti morti din cauza unor dejectii scurse in canalele de colectare a apelor. Autoritatile de Mediu nu cunosc insa dimensiunile dezastrului, facandu-se in continuare cercetari.dezastru ecologic

Alarma a fost data in aceasta dupa-amiaza, iar reprezentantii Garzii de Mediu s-au deplasat la Beregsau unde au realizat ca este vorba de o scurgere de dejectii in canalele de colectare ale Agentia Nationale de Imbunatatiri Funciare (ANIF). „Este vorba de o fosta ferma Comtim care a fost cumparata de o societate italiana. Ferma nu functiona, dar in bazinele de colectare erau dejectii. La gura bazinului era o stavila care oprea dejectiile, stavila care a fost pur si simplu furata”, a spus comisarul Garzii de Mediu Timis, Marian Eperies. Cand stavila a fost ridicata dejectiile s-au revarsat in canalele de colectare a apelor in care traiau si pesti.

Nu stiu limitele dezastrului

Comisarul a mai spus ca in momentul de fata nu se stie nici cantitatea de dejectii revarsata nici numarul pestilor morti. Eperies a spus insa ca dupa primele cercetari e vorba de cel putin catva zeci de bucati de crap. Marian Eperies a mai spus ca maine au fost convocati pentru o ancheta, atat reprezentantii firmei italiene, cat si autoritatile de la Ape si ANIF.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.