Dezastrul ecologic din Golful Mexic ar fi fost mai mic fara interventiile ulterioare

0
220

Incendierea petrolului si deversarea de substante chimice au un efect puternic asupra mediului inconjurator.platforma petroliera

Oamenii de stiinta britanici sustin ca ar fi fost mai bine pentru mediul inconjurator daca nu s-ar fi luat nici o masura cu privire la pata de petrol din Golful Mexic.

Biologi marini si experti in mediul inconjurator au declarat ca se tem din pricina operatiunilor de curatenie agresive, in timpul carora s-a dat foc la petrol si au fost aruncate tone de substante chimice in ocean.
Acest lucru ar putea fi mai daunator decat petrolul in sine.

Potrivit foxnews.com, incidentele trecute au sugerat ca oprirea petrolului in largul marii si permiterea dispersarii si evaporarii naturale sunt masuri mai bune pe termen lung, dar sunt din pacate solutii inacceptabile din punct de vedere politic.

„Una dintre probleme cu aceasta devarsare este ca a trecut din zona mediul inconjurator catre zona economica si politica”, a declarat Martin Preston, un expert in poluare de la Universitatea Liverpool din Marea Britanie. „Din punct de vedere economic, impactul este foarte mare, dar inca nu s-au stabilit daunele ecologice. Una dintre tensiunile din ecologie si politica este ca politicienii nu pot fi vazuti stand cu mainile in san, chiar si atunci cand a nu face nimic este cea mai buna solutie”.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.