Dezinteres pentru fondurile destinate ariilor protejate

0
222
Dezinteres pentru fondurile destinate ariilor protejate

Dezinteres pentru fondurile destinate ariilor protejate

La sedinta de lansare a noii sesiuni de proiecte destinate ariilor protejate in cadrul POS – Mediu, organizata ieri la Satu Mare, au fost prezenti doar un reprezentant al APM si doi ai Primariei Satu Mare

Sala XXI de sedinte a Consiliului Judetean Satu Mare a gazduit ieri sedinta de lansare a celei de a patra sesiuni de selectie de proiecte in cadrul POS Mediu – Axa Prioritara 4 – „Implementarea sistemelor adecvate de management pentru protectia naturii”, organizat de Organismul Intermediar pentru Programul Operational Sectorial (POS) de Mediu Cluj Napoca.
Cu aceasta ocazie, consilierii Carmen Galea si Iulia Pascu au prezentat mai mult reprezentantilor presei, pentru ca potentialii beneficiari ai acestui program nu au fost prezenti, ghidul solicitantului si a cererii de finantare. La sedinta de ieri au fost prezenti doar un reprezentant al Agentiei pentru Protectia Mediului Satu Mare si doi reprezentanti ai Primariei Satu Mare. Potrivit ghidului solicitantului, de acest proiect pot beneficia autoritatile publice locale, administratori si custozi ai ariilor naturale protejate, ONG-uri implicate in conservarea biodiversitatii, institutii de invatamant superior precum si muzee in calitate de potentiali beneficiari de proiecte. Astfel, pentru cea de a patra sesiune de selectie de proiecte, lansat la data de 1 noiembrie 2010, proiectele eligibile trebuie sa contribuie la protejarea speciilor de plante si animale si la conservarea mediului inconjurator.
In aceasta sesiune, proiectele pot fi depuse pana la data de 31 ianuarie la sediul Organismului Intermediar pentru Programul Operational Sectorial (POS) de Mediu Cluj Napoca, strada Minerilor nr. 47. Din cele 215 milioane de euro, ce reprezentau fondurile alocate initial pentru implementarea proiectelor aprobate, dupa primele trei sesiuni au mai ramas 143 de miloane de euro. Din judetul Satu Mare, pana in prezent doar Societatea Carpatina Ardeleana are depus un proiect in valoare de aproximativ 1,5 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.