Diavolul tasmanian a intrat pe lista speciilor amenintate

0
522

Diavolul tasmanian a fost clasificat in Australia drept specie amenintata din cauza cancerului facial contagios care a sters de pe fata Pamantului aproape toate exemplarele.
diavolul tasmanian
Numarul diavolilor tasmanieni a scazut cu peste 70% de cand a aparut cancerul facial, in 1996. Expertii se tem acum ca animalele ar putea disparea in 10-40 de ani.

Boala dureroasa este cauzata de muscaturile dintr-un bizar ritual de imperechere sau in timp ce se bat pe mancare. Cauzeaza tumori faciale imense care nu le mai permit sa se hraneasca, ducand la moartea prin infometare in mai putin de trei luni.

Micutele animale fioroase nu exista decat in Tasmania, dupa ce cainii dingo le-au exterminat de pe continentul australian. Gradinile Zoologice cresc populatii captive ca strategie pentru a evita disparitia completa.

Guvernul australian a cheltuit deja 10 milioane de dolari in cinci ani pentru cercetari asupra bolii si pentru programul de inmultire in captivitate. Programele menite a salva diavolii tasmanieni includ planuri de relocare a unor cupluri de animale in sanctuare de pe insula si incercari de a crea un vaccin.

Diavolii tasmanieni, care au inspirat personajul de desene animate Taz, de la Warner Bros, au fost denumiti astfel de europenii care s-au stabilit pe insula intrucat produc o zgarietura oribila si au un temperament foarte urat.

Warner Bros, proprietarul lui Taz, alaturi de fondatorul CNN, Ted Turner, care a infiintat si Cartoon Network, ajuta la strangerea de fonduri pentru a lupta impotriva bolii.

Diavolul tasmanian este cel mai mare marsupial carnivor din Australia, dupa ce ruda sa indepartata, tigrul tasmanian, a disparut de pe Terra secolul trecut.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.