Reptilele din Europa, mai amenintate cu disparitia decat pasarile sau mamiferele

0
517

O cincime din reptilele si aproape un sfert din amfibienii din Europa sunt amenintati cu disparitia de pe continent, potrivit Comisiei Europene.
reptile
Prima Lista Rosie Europeana a speciilor de reptile si amfibieni amenintate, realizata de IUCN (International Union for Conservation of Nature) arata ca 23% din amfibieni si 21% din reptile sunt pe moarte.

Disparitia lor este cauzata de distrugerea habitatului, schimbarea climatului, poluare si de prezenta speciilor invadatoare.

Studiile, publicate de Ziua Internationala a Biodiversitatii, mai precizeaza si ca peste jumatate din broastele, salamandrele si tritonii (59%) din Europa sunt in declin.

Acest raport arata ca riscul de disparitie al lor este mai mare decat al pasarilor si mamiferelor europene.

„Habitatele naturale din Europa sunt sufocate de oameni, de agricultura si de poluare”, a declarat dr. Helen Temple, de la IUCN Red List.

Pentru a ajuta amfibienii din Marea Britanie, publicul este rugat sa inregistreze oficial mlastinile, iazurile si zonele cu apa din curtile lor.

The Wildfowl and Wetland Trust realizeaza primul studiu asupra zonelor mlastinoase din UK pentru a stabili in ce fel sunt influentate acestea de dezvoltarea umana si ce se poate face pentru a salva speciile amenintate.

Europa are 151 de specii de reptile si 85 de specii de amfibieni, multe dintre ele fiind unice in lume.

Doua specii de amfibieni sunt clasificate drept critic amenintate cu disparitia in Lista Rosie: broasca Karpathos din Grecia si tritonul Montseny din Spania.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.