Din acest an, procedura de inregistrare a operatorilor din domeniul agriculturii ecologice s-a modificat

43 de milioane de hectare sunt cultivate ecologic in intreaga lume
Schimbari pentru sectorul de agricultura ecologica
Schimbari pentru sectorul de agricultura ecologica

Din acest an, procedura de inregistrare a operatorilor din domeniul agriculturii ecologice s-a modificat. Daca pana acum carasenii care faceau agricultura ecologica se adresau pentru inregistrarea in sistem la Directia Judeteana Agricola, de luna aceasta oamenii vor bate la alte usi.

„Din ianuarie 2014, pentru inregistrarea in agricultura ecologica, operatorii se vor adresa organismelor de inspectie si certificare cu care acestia au incheiat contract de prestari servicii, in calitate de entitate mandatata de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, pentru intocmirea fiselor de inregistrare. Organismele de inspectie si certificare intocmesc fisele de inregistrare, verifica conformitatea datelor, si transmit fisele de inregistrare la Directia pentru Agricultura Judeteana, in vederea inregistrarii si avizarii lor”, ne-a explicat Mariana Brujan, sef-serviciu Directia Agricola Caras-Severin.
Termenul de inregistrare a activitatii operatorilor in agricultura ecologica este data de 16 mai, inclusiv. In anul 2013, in judetul Caras-Severin s-au inregistrat 1.062 de astfel de operatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *