Pasarile protejate prin rețeaua Natura 2000 sunt monitorizate printr-un program național

Uniunea Europeana (UE) va sarbatori joi implinirea a 30 de ani de la adoptarea primei legi de protectie a naturii – Directiva Pasari – care a permis salvarea de la disparitie a mai multor specii, a anuntat marti Comisia Europeana (CE).
protectia pasarilor
Legislatia este una dintre cele mai importante realizari ale politicii europene de mediu si reprezinta un pilon central in strategia europeana privind oprirea pierderii biodiversitatii, prin aparitia a 5.000 de arii cu protectie speciala care acopera peste 10% din masa terestra a UE, ce fac parte din reteaua ecologica Natura 2000.

Au fost salvate, astfel, diverse specii amenintate, printre care se numara lopatarul, codalbul, vulturul imperiat spaniol, petrelul de Madeira, pelicanul cret si cormoranul pitic.

Totusi, CE avertizeaza ca bogata diversitate a UE – de peste 500 de specii de pasari salbatice – este supusa in continuare unor presiuni importante, studii recente aratand ca 43% din speciile de pasari din Europa sunt amenintate sau se afla in grav declin.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here