Directorul RomSilva Cluj, retinut de DNA Cluj: Cerea intre 4.000 si 10.000 de euro mita de la padurari

Directorul RomSilva Cluj, retinut de DNA Cluj: Cerea intre 4.000 si 10.000 de euro mita de la padurari
Directorul RomSilva Cluj, retinut de DNA Cluj: Cerea intre 4.000 si 10.000 de euro mita de la padurari

Traian Maris, directorul RomSilva Cluj, a fost retinut de DNA Cluj, intr-un dosar de luare de mita.

Maris a fost chemat la audieri marti seara si a fost retinut de procurorii anti-coruptie pentru24 de ore.

S-ar parea ca directorul RomSilva Cluj le-ar fi cerut padurarilor din zona Marisel – Belis sa ”cotizeze”, daca vor sa ramana in functie. Traian Maris a fost pus in functie in vara anului 2012.

Conform surselor judiciare, Traian Maris ar fi cerut sume de ordinul miilor de euro de la padurari, pentru a nu-i schimba din functie. Oamenii s-au revoltat, spunand ca nu mai fac fata la sumele cerute de seful lor de laCluj.

”In perioada septembrie 2012 – aprilie 2013, inculpatul Maris Traian, in calitate de director al Directiei Silvice Cluj, a pretins de la trei angajati ai institutiei pe care o conduce (padurari) sume cuprinse intre 4.000 si 10.000 euro pentru ca, in schimb, sa le asigure pastrarea locurilor de munca, sa le avizeze favorabil controalele dispuse in cantoanele la care lucreaza si sa nu le aplice masuri de sanctionare disciplinara ca urmare a neregulilor constatate de echipele de control.

La data de 15 aprilie 2013, inculpatul Maris Traian a primit de la doi dintre angajati, denuntatori in cauza, prin intermediar, suma de 10.000 lei, pentru ca, in schimb, sa nu emita nicio dispozitie de sanctionare a celor doi pentru presupuse nereguli in activitatea lor de padurari si pentru ca sa avizeze favorabil raportul asupra unui control programat in cantonul padurarului care a intermediat primirea banilor, sub forma de mita.

Inculpatului Maris Traian i s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala, iar la data de 17 aprilie 2013, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestuia pentru 24 de ore, urmand a fi prezentat la Tribunalul Cluj cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile”, au precizat procurorii DNA Cluj.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,548FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente