DN 1, transformat in groapa de gunoi

Cel mai circulat drum din tara, DN 1, risca sa se transforme intr-o uriasa groapa de gunoi in lipsa unui operator de salubritate care sa actioneze pe tronsonul Potigrafu-Banesti. Printre cei cei care arunca gunoiul pe marginea drumului sunt si proprietarii unor vile de lux de pe Valea Prahovei.
gunoaie pe DN1
Refugiile de pe DN 1, aflate pe raza judetului Prahova, s-au transformat in depozite ilegale de deseuri menajere. Comisarul sef al Garzii de Mediu Prahova, Stefan Popescu, a transmis un avertisment administratorului DN 1, privind lipsa curateniei din parcarile amenajate.

“Nu mai putem tolera gunoiul de pe drumurile nationale, chiar daca in prezent nu exista un operator de salubritate angajat sa faca acest serviciu. Le-am transmis celor de la Sectia Drumuri Nationale Prahova sa ia urgent masuri. Daca am fi dat o amenda, am fi mutat niste bani de la un buget de stat la altul”, a declarat comisarul Popescu.

Arunca gunoaiele in refugiile de pe DN 1

“In maximum doua saptamani va avea loc licitatia pentru angajarea unei firme care sa ridice gunoiul de pe DN 1. Pana atunci, am pus 18 angajati sa mentina curatenia”, spune Valerian Manta, directorul Drumuri Nationale Prahova.

Potrivit comisarilor de mediu, printre soferii care arunca pe DN 1 gunoiul menajer sunt si proprietarii unor case de vacanta de pe Valea Prahovei, care au refuzat sa devina abonatii firmelor de salubritate. “Desi au case de vacante de zeci si sute de mii de euro
, prefera sa abandoneze gunoiul in parcare, decat sa plateasca cativa lei pe luna operatorului de salubritate local”, a completat seful Garzii de Mediu Prahova.

“Mai sunt bucuresteni cu case de vacanta, care nu au incheiat un contract de salubritate in valoare de numai trei lei pe luna de persoana. Luni dimineata, strazile orasului, inclusiv DN 1, sunt pline de gunoaie rezultate in urma petrecerilor de week-end”, a declarat Adrian Purcaru, primarul orasului Azuga.

Sursa: Evenimentul Zilei

Articolul precedentLumea consuma mai putin curent
Articolul următorS-a deschis Expo-Flora

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente