Doua animale mor in fiecare secunda pentru articole de lux

0
361

In intreaga lume, inclusiv in Romania, sunt crescute si ucise anual pentru blana peste 40 de milioane de nurci si 6,5 milioane de vulpi, potrivit unei cercetari a fundatiei Vier Pfoten. Aceasta inseamna ca doua animale mor in fiecare secunda pentru articole de lux si accesorii.
moartea animalelor pentru articole de lux
In lipsa unui cadrul legislativ corespunzator, aceste animale sunt crescute in conditii improprii si ucise cu cruzime.

Fundatia Vier Pfoten a lansat astazi campania „Crima pentru lux”, care isi propune sa militeze pentru interzicerea fermelor de blana din Romania. Campania are doua directii de actiune: una informativa, adresata opiniei publice, si una de lobby, adresata institutiilor raspunzatoare de situatia animalelor din fermele de blana.

Campania destinata opiniei publice are ca scop informarea asupra conditiilor crude in care sunt crescute animalele pentru blana si asupra faptului ca uciderea lor pentru articole de lux nu poate fi justificata din punct de vedere etic. Astfel, au fost puse la dispozitia publicului o serie de instrumente, precum panotaj indoor, materiale in punctele de vanzare, materiale informative si sprijinirea in Romania a concursului International de Design „Design Against Fur”, organizat de Fur Free Alliance, care informeaza despre suferinta provocata animalelor exploatate pentru blana. Grafica este o adaptare a creatiei lui Andrei Nejur, castigator al Mentiunii Speciale in cadrul concursului international de design „Design Against Fur”, in anul 2004.

Sustinatorii campaniei vor avea ocazia sa se implice online pe siteul fundatiei si sa semneze petitia care cere interzicerea fermelor de blana. Rezultate vor fi folosite in etapa de lobby a campaniei, in negocierile cu institutiile responsabile de animalele din ferme, cu scopul de a determina introducerea unei legislatii care sa interzica fermele de blana in Romania.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.