Drumul catre fondul forestier al Simleului va fi modernizat

Drumul catre fondul forestier al Simleului va fi modernizat

Autoritatile locale din Simleu Silvaniei vor investi, in acest an, peste 900.000 de euro in reabilitarea drumul forestier Magura, care face legatura intre oras si fondul forestier al acestuia, finantarea fiind obtinuta in acest an de autoritatile locale de Sub Magura printr-un proiect depus pe masura 125 – “Imbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea si adaptarea agriculturii si silviculturii”, din Axa I – „Imbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea si adaptarea agriculturii si silviculturii”.

Potrivit primarului orasului Simleu Silvaniei, Septimiu Turcas, proiectul respectiv a fost unul din cele patru declarate castigatoare, la nivel national, pe segmentul de finantare sus amintit. „S-a solicitat finantare din cauza faptului ca accesul la fondul forestier proprietate a orasului Simleu Silvaniei se facea numai pedestru si, eventual, in zonele mai plane, cu atelajele trase de animale. Segmentele de populatie care vor beneficia direct de aplicarea proiectului sunt reprezentate de silvicultori, muncitori forestieri din exploatarea si prelucrarea lemnului, constructori pentru reteaua de drumuri, intreprinzatori mici si mijlocii si proprietarii de terenuri agricole si forestiere din zona studiata sau turisti”, a declarat edilul.

Potrivit sursei citate, bugetul total al proiectului este de 912.617 de euro, eligibil in totalitate prin finantare, contribtia locala fiind 0. In urma investitiei respective, drumul forestier Magura, in lungime de 6,238 kilometri, va fi racordat la capatul strazii Cehei, pe versantul drept al paraului Cehei. Pana la cota maxima de 561,19 metri, drumul va traversa paraul de doua ori, peste doua podete, urmand ca de la punctul sa coboare in bazinul Valea Badacin.

Administratia locala si-a propus anul de executie integrala sa fie 2012. „Opinam ca finalizarea proiectului va avea ca efect social – economic imbunatatirea conditiilor de trai a populatiei din zona si un beneficiu real pentru simleuani”, a declarat primarul Turcas.
Masura 125 din Axa I de finantare are ca obiectiv general adaptarea infrastructurii agricole si forestiere la noile structuri de proprietate aparute ca urmare a procesului de restituire a proprietatilor in vederea cresterii competitivitatii sectorului agricol si forestier.
Mihaela Moldovan

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,355FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente