Dupa 200 de km pe apa, pluta de 1500 de PET-uri a ajuns in Galati

Dupa 200 de km pe apa, pluta de 1500 de PET-uri a ajuns in Galati
Dupa 200 de km pe apa, pluta de 1500 de PET-uri a ajuns in Galati

Duminica seara, la malul Dunarii, la Galati a acostat o ambarcatiune mai putin obisnuita. Este vorba despre o pluta fabricata din 1.500 de PET-uri, cu care sase tineri temerari au strabatut peste 200 de km, pe Dunare, de la Calarasi, tinta finala fiind Gura Portitei. Demersul face parte din proiectul P.E.T. RAFTING PROJECT, inceput in 2011 si aflat anul acesta la a doua editie. La prima editie pluta a parcurs peste 350 de km in 12 zile, de la Stelnica la Sfantul Gheorghe. Echipajul plutei si sustinatorii proiectului isi propun, pe langa actiunea de ecologizare si de atragere a atentiei asupra poluarii Deltei si a Dunarii, sa descopere cat mai multe locuri, comunitati si povesti ale Dunarii si sa le duca mai departe.

Dupa 200 de km pe apa, pluta de 1500 de PET-uri a ajuns in GalatiCei sase plutasi sunt: Iulian Nichita (Stelnica, Ialomita), Cristian Puscasu, Ciprian Costan, (Fetesti, Ialomita), Marius Lalu (Facaeni, Ialomita), Radu Septelici (Onesti, Bacau) si Adrian Dumitrascu (Calarasi, Calarasi). Toti au plecat din Calarati pe 12 august si planuiesc sa parcurga peste 400 de km in doua saptamani, pana la Gura Portitei. Pe drum se vor opri prin comunitatile si orasele de pe malul Dunarii si vor incerca sa adune cat mai multe povesti si sa-i cunoasca pe oamenii Dunarii.

Dupa 200 de km pe apa, pluta de 1500 de PET-uri a ajuns in Galati„Construirea plutei s-a desfasurat timp de trei zile la Baza Nautica din Calarasi, unde cei sase tineri au fost ajutati de peste douazeci de prieteni si voluntari, care au contribuit atat la colectarea PET-urilor si la strangerea materialelor necesare, cat si la constructia propriu-zisa a ambarcatiunii, urmand sa ii insoteasca pe traseu de pe mal si sa ii intampine in localitatile in care acestia vor poposi. In functie de conditiile meteorologice, urmatoarele opriri importante ale echipajului vor avea loc la Isaccea, Tulcea, Mahmudia, Jurilovca. Mai multe detalii si informatii despre traseu pe pagina de Facebook a proiectului – www.facebook.com/PETraftingproject”, a declarat Corina Ciapa, ofiterul de presa al proiectului.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente