Companiile producatoare de bere au redus aproape in totalitate riscul otravirii cu BPA, substanta chimica eliminata din ambalajele de aluminiu

Companiile produc?toare de bere au redus aproape în totalitate riscul otr?virii cu BPA, substan?? chimic? eliminat? din ambalajele de aluminiu
Companiile producatoare de bere au redus aproape in totalitate riscul otravirii cu BPA, substanta chimica eliminata din ambalajele de aluminiu
Companiile producatoare de bere au redus aproape in totalitate riscul otravirii cu BPA, substanta chimica eliminata din ambalajele de aluminiu

Tot mai multe companii producatoare de bere din SUA, printre care Budweiser si Ska Brewing, renunta la sticle in favoarea dozelor, scrie Business Insider.

Dozele de aluminiu au mai multe avantaje fata de sticle: sunt mai ieftine, mai ecologice si mai usoare decat sticlele. „In plus, lumina distruge compusii organici din berea la sticla, compusi care dau berii aroma specifica, preferata de cumparatori”, a declarat Dave Welz de la Ska Brewing.

De altfel, si consumatorii au mai multe avantaje daca achizitioneaza bere la doza si nu la sticla. Dozele sunt mai usoare, nu se sparg si se racesc mai rapid.

In plus, companiile producatoare de bere au redus aproape in totalitate riscul otravirii cu BPA, substanta chimica eliminata din ambalajele de aluminiu.

Business Insider scrie ca, in 2006, berea la doza si berea la sticla erau aproape la fel de populare. In 2012, in schimb, dozele ocupau 53,2% din piata berii, iar sticlele – doar 36,5%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *