E-uri in loc de vitamine

Vitamina C cu gust de lamaie, Additiva, ar trebui, dupa cum scrie pe eticheta, sa fie benefica tinerilor, sportivilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, fumatorilor, persoanelor varstnice si consumatorilor cronici de medicamente. Numai ca are in compozitie atat de multe substante chimice, incat celor mentionati de producator Vitamina C cu gust de lamaie le este nerecomandata. E-uri

Produsul analizat are in compozitie doi aditivi periculosi cu rol de indulcitori. Acesulfamul K si aspartamul au un puternic efect cancerigen. E950 are o doza zilnica admisa de 15 mg/kf corp. Aceasta cantitate atat de mica a fost stabilita in urma numeroaselor studii care au aratat ca este extrem de periculos pentru organism. Cele mai frecvente reactii adverse sunt migrenele, de obicei foarte puternice. Unele cercetari au dus la concluzia ca acesulfam K poate produce chiar si cancer de creier.

De asemenea, determina risc metabolic, iar testele realizate pe animale au scos la iveala faptul ca duce la aparitia afectiunilor la nivelul tiroidei. Cel mai grav este faptul ca E950 poate trece de la mama la fat, determinand aparitia unor serii de malformatii congenitale.

INDULCITORI PERICULOSI
Aspartamul are o doza zilnica admisa de 40 mg/kg corp, raportandu-se de-a lungul timpului efecte adverse ca oboseala, ameteli, halucinatii, iritabilitate, dureri de cap, palpitatii, anxietate, dureri articulare, spasme musculare, pierderea memoriei si cancere de creier. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, atrage atentia ca, din cauza acestor efecte adverse, E951 nu este indicat in dieta copiilor, a femeilor insarcinate si a femeilor care alapteaza si nici in alimentatia celor care tin cura de slabire. Un alt aditiv cu efecte adverse este sorbitolul, care, consumat in cantitati mari, produce probleme ale tractusului digestiv.

Produsul analizat nu are nimic in legatura cu preventia, fiind doar un amestec de substante chimice cu efecte adverse asupra organismului. Vitamina C prezenta in produs este sintetica, este in cantitate insuficienta si este inecata in aditivi alimentari.

In urma analizei ingredientelor inscrise pe etichete, specialistul nostru ne spune ca produsul nu este recomandat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, persoanelor cu afectiuni renale, hepatice, dermatologice, cardiovasculare, celor cu hipertensiune, alergicilor, bolnavilor de cancer, astmaticilor, celor cu afectiuni ale tiroidei. Persoanele cu intoleranta la fenilalanina vor testa reactia organismului la produs.

Eticheta
Ingrediente: acid citric E330 – acidifiant, hidrogenocarbonat de sodiu E500, sorbitol E420 8,9%, vitamina C E301, amidon, aroma, acesulfam K E950, aspartam E951 – indulcitori, riboflavina E101 – colorant. Contine o sursa de fenilalanina. Contine sorbitol. Aportul de vitamine si minerale din alimentatie este in ziua de azi adesea eficient. In mod deosebit sunt expusi: tinerii, sportivii, femeile insarcinate si care alapteaza, fumatorii, persoanele varstnice, consumatorii cronici de medicamente.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *