Eco-parc Ariel Sharon

Numele fostului premier israelian Ariel Sharon a fost dat, in cadrul unei ceremonii oficiale, unei rezervatii de la marginea orasului Tel Aviv.

Sub atenta supraveghere a serviciilor de informatii (SHABAK), Parcul national „Ariel Sharon” a fost inaugurat, la sfarsitul saptamanii trecute, pe Muntele Hiryia, o zona periferica a Tel Avivului. Premierul Ehud Olmert a tinut sa aminteasca faptul ca „Arik” a dorit, pe vremea cand era prim-ministru, sa infiinteze acolo cea mai mare rezervatie naturala a Israelului.

Ocupand o suprafata de 800 de hectare, parcul va fi de doua ori mai mare decat celebrul Central Park din New York. Apropiatii fostului premier israelian (aflat in continuare intr-o stare precara de sanatate), precum si fiul acestuia, Omri, au participat la ceremonia de inaugurare. „Arik a decis sa creeze acest parc si a spus ca ar fi mandru daca ar restaura aceasta zona imensa”, a declarat actualul prim-ministru, Ehud Olmert. Acesta a promis ca va contribui personal, din punct de vedere financiar, la crearea celei mai frumoase rezervatii naturale a Israelului, dupa cum se asteapta sa devina Parcul „Ariel Sharon”.

Potrivit lui Olmert, rezervatia va contribui la cresterea calitatii vietii locuitorilor din zona. „Trebuie sa conservam, cu orice pret, peisajele minunate ale tarii noastre, pe care nu am stiut sa le pastram pana acum, pentru a lasa o mostenire durabila copiilor nostri”, a mai spus oficialul israelian.

Fara beton, multe gradini

Viitorul parc are o importanta ecologica insem-nata, dat fiind ca se afla in apropierea „zonei Dan”, considerata de catre localnici un simbol al impuritatii. Prezent, de asemenea, la ceremonie, presedintele israelian, Shimon Peres, a subliniat ca amplasarea rezervatiei langa o fosta zona de descarcare a deseurilor publice, adevarata amenintare ecologica, denota intentia Israelului de a acorda o atentie marita problemelor de mediu, „pentru ca tara noastra sa devina un loc curat si verde, care sa-i atraga pe straini”.

Conform dorintei lui Ariel Sharon, in parc nu va exista nicio constructie, desi au fost primite deja cereri in acest sens, inclusiv pentru ridicarea unui minicartier. In schimb, este prevazuta amenajarea mai multor gradini, a unui lac artificial, a unor cursuri de apa si a unor situri arheologice.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente