Eco-reporteri din trei tari s-au confruntat in idei la Palatul Copiilor Bacau

Eco-reporteri din trei tari s-au confruntat in idei la Palatul Copiilor Bacau
Eco-reporteri din trei tari s-au confruntat in idei la Palatul Copiilor Bacau

Elevi de la 38 de scoli din Romania, Slovacia si Bulgaria s-au inscris la cea de-a IV-a editie a Concursului de ecologie si protectia mediului ”Eco-reporteri in actiune”, organizat de Palatul Copiilor Bacau. Holul de la etajul II al institutiei de invatamant non-formal a devenit zilele acestea neincapator pentru multimea de lucrari practice realizate cu maiestrie de micii iubitori de natura si de frumos.

“Editia din acest an a implicat elevii in cunoasterea problemelor de mediu din zonele in care ei locuiesc, i-a incitat sa gaseasca solutii de rezolvare a acestora, le-a stimulat creativitatea si le-a imbunatatit abilitatile practice. Ei au realizat aplicatii, prin corespondenta, pe trei directii: au facut investigatii de mediu, au conceput logo-uri pentru proiecte ecologice si au construit din deseuri reciclabile machete de plante si animale aflate in pericol la nivel planetar sau ocrotite de lege. Despre succesul de care s-a bucurat tematica concursului vorbeste numarul mare de aplicatii inscrise in competitie.

Micii ecologisti au dovedit iscusinta si creativitate. Actuala editie s-a dorit a fi si o modalitate de subliniere a unui eveniment ecologic deosebit – Ziua Internationala a Zonelor Urbane – care este marcata in fiecare an in preajma zilei de 8 noiembrie”, a declarat prof. Nela Dumea, coordonatoare a Cercului de Protectia Mediului – Ecologie de la Palatul Copiilor Bacau, si initioare a concursului.

Anul acesta au fost inscrise in concurs 280 de lucrari, trimise de 38 de scoli, elevii fiind indrumati de 65 de profesori. Jurizarea se desfasoara in aceste zile, cu participarea unor reprezentanti ai institutiilor partenere: Inspectoratul Scolar Judetean Bacau, Agentia de Mediu, Administratia Bazinala Apele Romane ”Siret” Bacau si Directia Silvica Bacau.

Expozitia ramane deschisa pana la sfarsitul lunii noiembrie, toti amatorii de arta si frumos care vor sa-si imbogateasca cunostintele de transformare a deseurilor din gospodarie in obiecte demne de admirat sunt invitati la etajul II al Palatului Copiilor Bacau pentru vizitare. Competitia este inscrisa in Calendarul Activitatilor Extrascolare Regionale si Interjudetene 2014 al Ministerului Educatiei Nationale.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente