EcoAssist vrea sa stranga intre 21 si 23 august aproape 2 tone de deseuri la Cota 1500 Sinaia

Aproape 40 de voluntari intentioneaza sa stranga, in perioada 21-23 august, toate deseurile de la groapa de gunoi de la Cota 1500 Sinaia, pentru a preveni un eventual focar de infectie si a reface frumusetea zonei, a declarat, vineri, pentru NewsIn, presedintele Asociatiei EcoAssist, Liana Buzea.voluntari

„Acum ne pregatim sa coboram in rapel la groapa, deoarece solul este instabil, pentru a incepe sa strangem din deseuri. Cantitatea de gunoaie a fost estimata la circa doua tone. Data trecuta am reusit sa adunam 400 de saci de deseuri, iar acum trebuie sa strangem tot, inclusiv deseurile de pe drumul Cotei. Pe langa aceasta groapa se afla traseul ce duce spre Cota 2000, asadar focarul de infectie trebuie inlaturat urgent”, a mai spus Liana Buzea.

In groapa de gunoi, situata intr-o rapa, au fost aruncate deseuri atat de la cabana din imediata apropiere, cat si de la fostul canton al Salvamontului, a carui ruina se afla la gura gropii respective.

Ea a adaugat ca autoritatile locale nu au dorit sa le acorde sprijin pentru a depozita deseurile intr-o groapa ecologica, de aceea toate gunoaiele ramase trebuie culese in intervalul 21-23 august.

„Am reusit pentru acest week-end sa atragem de partea noastra societatea Eco Valor din Campulung, care va transporta si va incinera deseurile”, a explicat oficialul EcoAssist.

Liana Buzea a mai precizat ca alaturi de voluntarii EcoAssist se afla reprezentanti ai Administratiei Parcului Natural Bucegi si ai Jandarmeriei Montane Sinaia. Impreuna, ei vor face si o actiune de constientizare a turistilor sa nu mai arunce deseuri in padure sau la marginea drumului.

„Vom incerca sa ne ferim si de ursi. Gropile de gunoi au devenit o sursa de hrana pentru animalele salbatice, care au invatat sa vina la ele pentru a face rost de mancare”, a mai spus sefa EcoAssist.

Mai multi voluntari EcoAssist, alaturi de reprezentanti ai Administratiei Parcului Natural Bucegi si ai Jandarmeriei Montane Sinaia, au strans intre 6 si 9 august 400 de saci cu deseuri de la aceasta groapa de gunoi. Rezolvarea problemei deseurilor este ingreunata si pentru ca groapa de gunoi a localitatii Sinaia a fost inchisa recent, iar Administratia Parcului Natural Bucegi nu are unde sa depoziteze permanent deseurile.

Sursa: NewsIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *